En Sıcak Konular

Yahudi hahamdan ilginç çıkış

7 Ekim 2010 10:05 tsi
Yahudi hahamdan ilginç çıkış Haham yaptığı açıklamada, İsrailli kadın ajanların gerektiğinde düşmanlarla beraber olabileceğini söyledi...

İsrailli hahamlardan Ari Schvat, İsrailli kadın ajanların, ülkeleri için gerekirse düşmanlarıyla yatabileceklerini söyledi. Tzomet Enstitüsü tarafından yayınlanan ve 'ulusal güvenlik için yasadışı ilişki' adlı araştırmada görüşlerine yer verilen Schvat, bu şekilde düşmanın tuzağa çekileceğini söylüyor.
Din ve modernitenin karşılaştırıldığı çalışmada Scnvaü. bu tür tuzakların sadece modern casusluk yöntemleri arasında yer almadığını, eski tarihlerde de bu tür yollara başvurulduğunu öne sürüyor.

Bu tür casusluk faaliyetlerine en güzel örnek olarak ise İsrail'in nükleer programını deşifre eden Yahudi teknisyenlerden Mordehay Vanunu'nun kadın bir ajan tarafından etkisiz hale getirilerek İsrail'e getirilmesi gösteriliyor.

Son olarak Ocak 2010 yılında Dubai'de öldürülen Hamas üst düzey yöneticilerinden Mahmut el Mabhuh cinayetinde de kadın casuslar kullanılmıştı.

Schvat'a göre Tevrat'ta bu tür olaylara fazlasıyla rastlanıyor. "Yahudi asıllı Kraliçe Esther, halkını korumak için Pers Kralı Xerxes ile birlikte oldu." diyen Schvat, bu tür olaylara başka örnekler de veriyor.

Evli kadınların bu tür olaylarda kullanılması durumunda kocaları tarafından boşanmaları gerektiğini de söyleyen Schvat, bu tür görevlerin böyle yollara başvurmaktan çekinmeyecek kadınlara verilmesini de öneriyor.

Araştırmada erkek ajanlara bu konuda herhangi bir yol gösterilmiyor. Tzomet Enstitüsü Müdürü Haham Yisrael Rosen, Mossad'ın kadın ajanlarının zaten bu konuda gelip hahamlardan görüş almadıklarını da belirtiyor. (CİHAN)



Bu haber 957 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,970 µs