En Sıcak Konular

Karanlık dönemler aydınlanacak

7 Ekim 2010 09:43 tsi
Karanlık dönemler aydınlanacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplumda derin izler bırakan beş karanlık olayın aydınlanması için TBMM'de komisyon kurulmasına destek verdi.

Böylelikle Meclis'te Mayıs-Temmuz 1980 Çorum, Aralık 1978 Kahramanmaraş, Temmuz 1993 Sivas, Temmuz 1993 Başbağlar ve Mayıs 1977 Taksim olaylarını araştıracak komisyonlar kurulacak. Bu konudaki ilk önergeAK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas ve arkadaşları tarafından Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Önergede, barış ve hoşgörü, kardeşçe yaşama arzusunun defalarca sınandığına ve toplumu ayrıştırmak için akla hayale gelmeyen oyunlar oynandığına dikkat çekildi.

Önergede, karanlık ellerin ortaya çıkarılmaması nedeniyle cesaretlendiğine dikkat çekilerek, "Bu odakların deşifre edilmeyişi en az varlıkları kadar tehlikelidir" dendi. "1977'nin 1 Mayısında eleğin bayramını matem gününe dönüştüren ve ülkemizi askeri bir darbeye hazırlayan yolun yapıtaşlarından olan kanlı 1 Mayıs'ın failleri hala ortaya çıkarılmamıştır" denilen önergede, Çorum, Kahramanmaraş, Sivas ve Erzincan'da yaşananlarında ortaya çıkarılmadığı vurgulandı.

Önerge sahibi AK Parti Çorum Milletvekili Agâh Kafkas, önergenin işleme konacağını ve komisyon kurulacağını söyledi. "Yakın tarihin karanlık noktalarının aydınlanması için bu komisyon görev yapacak" diyen Kafkas, "Tek komisyon çatısı altında her olayla ilgili ayrı gruplar oluşturulur" dedi. Komisyon, dönemin yöneticileri ve tanıklarını dinleyecek. 

sabah



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs