En Sıcak Konular

AK Partili Tanrıverdi: Başörtüsü siyasi malzeme yapılmamalı

6 Ekim 2010 19:31 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, üniversitede başörtüsü sorununun siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini söyledi. Tanrıverdi, "Meseleleri özgürlük noktasından değerlendirmeliyiz." dedi.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreni gerçekleştirdi. Törende 170 personel toplu sözleşmeye tabi olurken, maaşlarında da artış oldu. Törene katılan Hüseyin Tanrıverdi, üniversitelerde başörtü sorununa değindi. Üniversitelerin açılışının ardından kızların başörtüsüyle ilgili sorun gündeme geldiğini aktaran Hüseyin Tanrıverdi, gerçek demokrasiyle idare edilen ülkelerde bu tür sorunlardan bahsedilemeyeceğini ifade etti.

Demokrasinin olduğu ülkelerde herkesin istediği gibi giyinebileceğinin altını çizen Tanrıverdi, "Artık Türkiye'nin tartışmaya hiç mi hiç vakti yoktur. Bu konuda özgürlükleri öne çıkararak, özgürlük adına konuşarak meseleyi dikkatimize almalıyız. Özgürlük adına meseleyi dikkate aldığınız zaman üniversiteye başörtüsüyle giden kız kardeşimizin başörtüsünü sorun yapmazsınız. Tasarımcılık da yapmazsınız. Bazı ülkelerin giyimini kuşamını kendinize örnek almazsınız. Çünkü bu ülkenin bir adeti, örfü geleneği, göreneği vardır. İnancı gereği başını örtenler inancının bilgisindedir. Kimse tasarımcılık yapamaz, başka ülkelerin şeklini ülkemize getirmeye çalışamaz. Bu ülkenin değerleri vardır." diye konuştu.

Başını örtenlerin inancının gereğini yaptığını söyleyen Hüseyin Tanrıverdi sözlerini şöyle tamamladı: "Bilgi almak isteyenler, Diyanet İşleri Başkanlığı'na gider öğrenir, ona göre hareket eder. Bu konular uluorta konuşulacak konular değil, siyasi malzemeler yapılacak konular değildir. Meseleleri özgürlük noktasından değerlendirmeliyiz. Özgürlük penceresinden bakarak tartışmalıyız. Bu anayasa daha fazla özgürlük ve demokrasi adına önemli imkanlar sağlayacaktır. Ülkemizin daha aydınlık olmasını temin edecektir. Birliğimiz ve beraberliğimizin teminatı olacaktır."

İŞÇİNİN PARASINI HEMEN ÖDÜYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, festivallerde para ayıran belediyelerin, işçisinin 1 yıldır ücretini ödemediğine dikkat çekti. AK Partili belediyelerde isi personelin ücretinin hemen ödendiğini aktardı.

Bağcılar Belediyesi'nde yapılan toplu iş sözleşmesinin ardından Esenler'de de aynı tablo ile karşılaştıklarını aktaran Tanrıverdi, "Bağcılar Belediye Başkanı, işçiye borcunun olmadığı göğsünü gererek söyledi. Bu alkışlanacak, taktir edilecek bir olay. Esenler Belediye Başkanı ise işçiye borcunun olmadığını, alacağının olduğunu söylüyor. İki başkanı da tebrik ediyorum. Bu alın terine saygıdır. Bu insana hürmettir. Bu bir zihniyet, anlayış meselesidir. Biz burada konuşurken, kimi belediye işçileri maaşlarını zamanında alamamakta, belediye başkanının önünü kesmekteler. 1 yıldır maaş alamadıklarını biliyoruz. Ama festivallere gelince paralar harcandığını, emeğin karşılığının verilmediğini biliyoruz. Bu partiler bizim partimizin belediyesi değil, bizim zihniyetimizi paylaşan belidiyeler değil. Farklı siyasi partilerin belediyeleri." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,672 µs