En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü açıklaması

6 Ekim 2010 15:40 tsi
Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü açıklaması Kılıçdaroğlu başörtüsü sorunuyla ilgili şunları söyledi: 'Anayasa'da veya YÖK yasasında yasaklayıcı hüküm yok...'

Referandum sürecinde halkın karşısına çıkıp 'türban sorununu biz çözeriz' diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, YÖK'ün yazısına karşı adım atmayacaklarını bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun tavrını yorumlayan Milliyet yazarı Fikret Bila "Kılıçdaroğlu türbanı kafasında çözmüş" diye yazdı. Bila, CHP lideri ile daha önce yaptıkları bir televizyon programını hatırlatarak Kılıçdaroğlu'nun çok önemli bir cümlesine dikkat çekti: "Anayasa'da veya YÖK Yasası'nda yasaklayıcı bir hüküm yok."

Bila'nın bugünkü yazısına göre, Kılıçdaroğlu, 'Anayasa ile kıyafet düzenlemez' diyor. İşte Bila'nın yazısında o bölümler: "CNN Türk'te Murat Yetkin'le birlikte yaptığımız Ankara Kulisi'ne konuk olan Kılıçdaroğlu'na bu konuyu (türban) hatırlatınca, CHP'nin bir anayasa değişikliği veya yasa düzenlemesi önerisinin bulunmadığı anlaşıldı. Kılıçdaroğlu, "anayasayla kıyafet düzenlenmez" diyerek böyle bir çalışmaya ihtiyaç olmadığını belirtti.

Zaten sorun yok

Biraz daha deşince CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun türban sorununu kafasında çoktan çözdüğü de anlaşıldı. Kılıçdaroğlu'na göre CHP, kimsenin kıyafetiyle, başörtüsüyle, türbanıyla, başını bağlama biçimiyle ilgili değildi. Bu konuda özgürlükçü yaklaşımı benimsiyordu ve CHP liderine göre üniversitelerde zaten fiili olarak bu sorun çözülmüştü. Türbanlı öğrenciler engellenmiyordu, şikâyet konusu olmuyordu. Sorun kendiliğinden çözülmüştü.

CHP'nin tutumu

Kılıçdaroğlu, türban konusunda CHP'nin çizgisini tamamen değiştirmiş görünüyor. Türbanın Anayasa Mahkemesi kararıyla engellendiğini anımsattığımızda, "Anayasa'da veya YÖK Yasası'nda yasaklayıcı bir hüküm yok. Konu, Anayasa Mahkemesi'ne götürüldüğü için bu karar çıktı" değerlendirmesini yaptı. Bu yaklaşım Kılıçdaroğlu'nun bu yöndeki düzenlemeleri Anayasa Mahkemesi'ne götüren eski CHP çizgisini benimsemediğini, onaylamadığını gösteriyor.CHP liderinin türban konusundaki bu tutumu, bu konuyu laiklik ilkesiyle ilişkili görmediğini de ortaya koyuyor."



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,635 µs