En Sıcak Konular

Bakan Ergin'den Avcı açıklaması...

6 Ekim 2010 15:27 tsi
Bakan Ergin'den Avcı açıklaması... Tutuklanan Hanefi Avcı ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tutuklanmasına ilişkin NTV'de açıklamalar yaptı. İşte Ergin'in açıklamalarından satır başları:

AVCI TUTUKLANMADAN ÖNCE BAKANLIK’TA İFADE VERDİ

Avcı’nın kitabında da vardı bu iddialar. Avcı kitabında benimle görüştüğünü de yazdı. Bize getirdiği şikayet dilekçesinde birkaç telefon numarası vermiş ve kendisi ve yakınlarını dinleme kararını veren hakim ve savcılarla ilgili şikayet dilekçesiydi. Ama kitapta farklı.

Avcı’nın iddiaları üzerine Bakanlığımız inceleme başlattı. Kendisine resmen yazılı bilgi de verildi. Kendisi Bakanlığımızın da içinde olduğu kurumlara karşı iftiralarına davet etti. Kendisini müşteki olarak ifade vermeye davet ettik. Avcı tutuklanmadan birkaç gün önce (20 Eylül’de) kendisi bakanlığa gelip iddialarıyla ilgili ifade verdi. Pek bir bilgi vermedi. "Birkaç gün sonra yeni bilgiler verebilirim" dedi.

O ara tutuklanma gerçekleşti. Tutuklanmadan sonra da yeniden bilgisine başvuruldu 1 Ekim’de. Orada da yeni bir bilgi vermedi Avcı.

SOMUT BİR DELİL YOK

Belli isimleri itham ediyor. Varsa elinizde bizimle paylaşın.  Ama elle tutulur pek bir şey yok. Bir iddiayı ortaya attığınızda bunu kamuoyu ile paylaşıyorsunuz o insanları onlara dönük ithamlarla kuşatıyorsunuz.

Siz böyle bir iddia ortaya atarsanız birileri de çıkar "Hanefi Avcı başına gelecekleri biliyordu o yüzden bunları yaptı" der. Adı üstünde iddia. Soruşturmanın bitmesini bekleyeceğiz.

UZUN TUTUKLULUK SÜRELERİ

Gül’ün dile getirdiği husus toplumda ve medyada da sık sık dile getiriliyor. Türkiye’de yargılanmaları yapan mahkemeler. Tahliye kararlarını veren de tutuklama kararlarını da veren mahkemeler. Neye göre uzun süreli tutukluluk hali. Tutukluluk süresi her olay, her davaya göre farklıdır. Yüzde 60 tutuklu, yüzde 40 hükümlü gibiydi. Tutuklu oranı şimdilerde yüzde 50 yüzde 50.. Tutukluluk oranı düşüyor.

ELEKTRONİK PRANGA KİME TAKILACAK

Elektronik izleme sistemiyle hem hükümlüler için hem tutuklular için imkân getiriyor Şu anki taslakta 5 yıla kadar hükmü olanların  bundan istifade etmeleri öngörülüyor.

Bu düzenleme bizim tutukluluğun uzun olduğu şikâyetlerinden sonra başlamadı. 1,5 yıldır üzerinde sessizce çalışıyoruz Bu yıl içinde kanun tasarısını Parlamento’ya göndermeyi arzu ediyoruz.

Aile içi şiddet uygulayanlar evine belli bir mesafeden fazla yaklaşmayacak diye mahkeme karar verdiğinde kişi evine yaklaştığında cihaz alarm verecek ve hemen müdahale edilecek.  Sabıkalı tacizcilerin de bu sistemle okul civarlarında bulunmaları önlenebilir. Bu modern bir yöntem. ABD ve İskandinav ülkelerinde de kullanılıyor

CEZAEVİNDEKİ GAZETECİLERİN SAYISI

Kılıçdaroğlu AB yetkililerine 48 gazetecinin hapiste olduğunu söylediğini söyledi. 48 değil 148 gazeteci de olabilir bu. Gazeteci köşesinde yazdığı bir yazıdan dolayı ceza almışsa bu tabii ki AİHM’den de geri döner.

Hırsızlıktan, silahlı terör örgütüne üye olmaya kadar suçlardan cezaevinde yatan gazeteciler var.  Gazeteci silahla adam yaralıyorsa, uyuşturucu madde ticareti yapıyorsa bunlar cezaevine girmesin mi? Gazetecilik mahiyetinden dolayı kaç kişi içerde ona bakmak lazım.

TÜRK HUKUKUNDA TÜRBAN YASAK DEĞİL

Türk hukukunda böyle bir yasak yok. Başörtüsü takmanın yasak olduğu belirtilmiyor hukukumuzda. Türkiye’deki durum fiilidir. Yeni bir anayasa yapılması gerekir. Özgürlükçü bir zeminin yaratılması bu sorunun çözümünü de sağlayacaktır.

Bu yasağın var olduğuna dair bir hüküm var ortada ama bu yasağın olduğu bir kanun maddesi yok

ÖCALAN’LA GÖRÜŞME

Öcalan’ın ülkeye geldiği günden bu yana bu ülkenin istihbarat birimleri bu milletin mutluluğu için çaba gösteriyor. Ne zaman ihtiyaç duydularsa bu görüşmeyi yaptılar, yapıyorlar, gelecekte de yaparlar.

HSYK’NIN YENİ UYUM YASASI

HSYK’ya üye seçerken şunu söyledik: Şimdiye kadar Yargıtay, Danıştay seçiyordu, HSYK da onları seçiyordu. 200’ün üzerinde aday var. Sadece 4 ya da 5 tanesi Adalet Bakanlığı’nda çalışan hakim ve savcılar. Büyük bir bölümü YARSAV tarafından destekleniyor


Bakanlık bünyesinde çalışan birkaç kişinin aday olması bunların hepsinin HYSK’ya dolması anlamına gelmez. Ayrıca bunları 11 bin hakim ve savcı seçecek. Şu andaki mevcut kurulda görev yapan 3 üye daha önce Adalet Bakanlığı’nda çalışmış isimler

Ferhat Sarıkaya gibi meslekten ihraç edilenlere yargı yolu açıldı.

İmralı ile iskele arasında işletme maliyetleri yüksek. Bunu düşürmeye çalışan bir cihaz ya da tekne arayışımız var. Bu konudaki çalışmalar son noktaya geldi. Her arızada ‘’Acaba bakanlık özellikle mi göndermek istemiyor’’ türündeki yorumlar son bulsun istiyoruz.



Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,949 µs