En Sıcak Konular

Bu kez kameraları bezle kapattılar!

6 Ekim 2010 13:53 tsi
Son olarak kar maskeleriyle meclise gelen BDP'li meclis üyeleri bu kez de kameraları bezle kapattılar...

Van İl Genel Meclisi'nde BDP'li üyeleri bugünkü meclis toplantısı öncesi kameraları bezle kapattılar.

Van'da, İl Genel Meclis Toplantı Salonu'na geçen hafta yerleştirilen 5 adet güvenlik kamerası, BDP'li meclis üyeleri ile valilik arasında krize sebep olmuştu. Kameraların kendilerinin izlenmek, meclis üyelerinin iradesi dışında salona yerleştirildiğini iddia eden 44 il genel meclis üyesinden 23 BDP'li üye, toplantıya kar maskeleri ile katılarak uygulamayı protesto etmişti. BDP'li meclis üyeleri uygulamaya tepki olarak, bugünkü toplantıyı Beşyol Kavşağı'nda kurulacak çadırda yapma kararı almıştı. Ancak daha sonra BDP'li Meclis Başkanı Semiha Varlı ve üyeler, çadır toplantısından vazgeçerek, meclisteki kameraları bezle kapattırdıktan sonra toplantıya devam etme kararı aldı.

Toplantıdan önce basın açıklaması yapan BDP'li Meclis Grubu Sözcüsü Faruk Gören, meclis salonuna valinin talimatıyla yerleştirilen kameralara gösterdikleri tepkinin kamuoyunda yankı bulduğunu belirtti. Gören, meclis salonunda kameraların yerleştirilmesi veya çıkarılmasının meclis üyelerinin kararı ile gerçekleşeceğini ifade ederek, kameraların görüntü almasını engelledikleri için toplantıyı çadırda yapma kararından vazgeçtiklerini söyledi. Gören, "Bu meclise kamera girecekse halka açıklık temelinde girecektir. Valiliğin belirttiği 'güvenlik gerekçesi' temelinde atanmışların sadece bizi kontrol etmesinin aracı olarak değil. Meclis toplantılarımızı baştan sona web sitemizde halkımızın ve tüm dünyanın izleme imkanı bulacaktır. Biz bu kararı alacak yetki ve sorumluluk bilincindeyiz. Bunun teknik koşularını oluşturduğumuzda kameraları kendi ellerimizle çalıştıracağız." dedi.

Demokratik tepkilerinin karşısında il valisinin kendisini yargı yerine koyarak bunu bir siyasi girişim olarak değerlendirdiğini ileri süren Gören, "Sayın vali bizi ve 'meclisi fesh etmekle' tehdit etmiştir. Meclisi fesh etmek Danıştay ve İçişleri Bakanlığı'ndadır. Asıl kendisinin yetkisi siyasi yaklaşımdır. Bizi seçen halktır ve görevden de alacak olan halk olacaktır. Valinin bu tehdidi kendi acizliğinin sonucudur." şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Semiha Varlı ise İl Özel İdaresi'nin A ve B kampüslerine yerleştirilen kameraların ödeneklerinin hangi meclis kararı ile çıkarıldığını sorarak, "Bilmediğimiz bir meclis mi vardır. Vali kendisini hem yasama hem de yürütme ve yargı yerine koymaktadır." iddiasında bulundu.

cihan



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,318 µs