En Sıcak Konular

Türk – Alman Yatırım Konferansı, ilk kez toplandı

6 Ekim 2010 13:39 tsi
1. Türk-Alman İşbirliği ve Yatırım Konferansı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın da katılımıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de yapıldı.

Türk- Alman İş Forumu Başkanı Ferit Şahenk ve Deutsche Bank AG Yönetim Kurulu Üyesi Jürgen Fitschen'in açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'de çok güçlü bir bankacılık sektörünün bulunduğunu dile getirdi. Şimşek, Türkiye'nin küresel kriz öncesindeki konumuna ulaştığını belirtti ve sürekli geliştiğini vurguladı. Mehmet Şimşek, "Almanya ve Türkiye güçlerini birleştirirse daha büyük fırsatlar ortaya çıkar." dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise iki ülkenin ekonomik olarak birbirine bağlı olduğuna dikkat çekerek, "Siyasi ilişkiler, ekonomik ilişkiler tarafından belirlenir." dedi. Türkiye'nin AB yolunun gereksiz siyasi engellerle kapatıldığı tespitini yapan Bağış, Rumlara Türk limanlarının açılması tartışmasına şu sözlerle katkıda bulundu: "Lufthansa ne zaman Ercan havalimanına inerse biz de Güney Kıbrıs uçaklarına havalimanlarımızı açarız."

Almanya'dan bakan seviyesinde katılımın olmadığı konferans kapsamında üç panel düzenlendi. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) uyum sağlaması" konulu ilk panele Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Hıristiyan Demokrat Partili Federal Milletvekili Ruprecht Polenz, T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet katıldı.

cihan



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,078 µs