En Sıcak Konular

Siirt merkez olma yolunda ilerliyor...

6 Ekim 2010 13:17 tsi
Siirt Valisi Musa Çolak önemli açıklamalarda bulundu.

Siirt Valisi Musa Çolak, kenti fıstıkçılık merkezi haline getireceklerini söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İPA bölüm başkanı Ali Yılmaz başkanlığındaki heyetin yaptıkları incelemelerin ardından Polis evinde basın toplantısı düzenleyen Vali Çolak, Siirt'in fıstıkçılık merkezi haline gelmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kısa adı İPA olan katılım öncesi mali yardım aracı başvurusuna Siirt'ten iki önemli projenin kabul edildiğini belirten Vali Çolak, "İlimizin kalkınması tarım ve hayvancılık sayesinde olacaktır. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Siirt eskiden çok daha önemli bir konumdaydı. Eğitim ve ticaretti bölgenin merkezi konumundaydı. Amacımız ilimizi tekrar eski haline getirmektir. İlimizden İPA ya yapılan başvurularından iki tanesi kabul edildi. Bunlarla ilgili süreç devam ediyor. Bunlardan ilki fıstıkçılık entegre tesisidir. 8,5 milyon avro tutarındaki bu tesiste, dünya standartlarında 28 çeşit ürün üretilecektir. Bu tesis faaliyete geçinceye kadarda fıstık üretimini arttırmaya çalışıyoruz." dedi.

"AYDINLAR İNANÇ TURİZMİ İÇİN BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP"

Aydınlar ilçesinde turizmin alt yapısının geliştirilmesine yönelik projenin de kabul edildiğini belirten Vali Çolak, bu proje ile yalnız Aydınlar'ın değil, bütün kentin turizm alt yapısının gelişeceğini söyledi. Vali Çolak, şunları söyledi: "İnanç turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olan bu ilçemizde turizm alt yapısı güçlendirilecek. Bu amaçla bazı tesislerde kurulacak. Tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yapılacak. Ancak bunlardan da önemlisi, bu sektörün yönetimidir. Bu konuda İspanyada uygulanan bir yöntemi model olarak uygulamayı düşünülüyor. Yani turizmin alt yapısını ve tanıtımını yapmakla yetinmeyeceğiz. Bu arada özellikle fıstıkçılık projesine olan katkılarından dolayı Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum."

Siirt İli ve İlçeleri Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan da yaptığı konuşmada kurulacak fıstıkçılık tesisisin aralarında Ticaret ve Sanayi Odasının da ortak olacağı bir şirket aracılığıyla profesyonelce yönetileceğini belirtti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Özgür Çalapkulu da bu projelerin ilin ekonomisi açısından çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Çalapkulu, "Bu kadar önemli projelerin ilin ekonomisinden bir katkı sunulmadan gerçekleştirilecek olması ilimiz ekonomisi açısından çok önemlidir. Ancak, üretimi büyük ölçüde arttırmamız gerekir." dedi.

Aydınlar İlçe Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu da, yaptığı konuşmada ilçelerinde büyük bir kabuk değişiminde olduğunu ve ilçenin gelecekte turizm merkezi olacağını söyledi. Vali Çolak'ın basın toplantısına Sanayi ve Ticaret Bakanlığı heyeti ile Vali Yardımcıları Yunus Sezer, Orhan Burhan, Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş ta katıldı.

CİHAN

 

 



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,425 µs