En Sıcak Konular

Sezer'in atadığı rektörler yasakta kararlı

6 Ekim 2010 12:34 tsi
Siyasi partilerin neredeyse hemfikir olduğu başörtüsü yasağının kaldırılması konusun bazı rektörler tarafından hala keyfi bir şekilde uygulanıyor.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın başörtüsünü yasaklayan herhangi bir kanun maddesi olmadığını belirtmesi ve başörtülü olduğu için de hiçkimsenin sınıftan çıkartılamayacağının YÖK tarafından açıklanması toplumda büyük bir sevinçle karşılanırken, Ahmet Necdet Sezer tarafından atanan rektörler bu duruma direniyor. Afyon Kocatepe ve Zonguldak Üniversitesi'nde yasak devam etti. Rektörler suç işlemeye devam etti. Bu okullarda okuyan başörtülü  öğrenciler bir umutla gittikleri kapılardan ya geri döndüler ya da başlarını açmak zorunda bırakıldılar.

SUSUN YOKSA OKULDAN ATILIRSINIZ

Vakit'in haberine göre, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kapısından geri çevrilen öğrencilere; “Bize herhangi bir bilgi gelmedi. Başörtüsü ile üniversiteye giremezsiniz” denilirken, öğrencilerin rektörle görüşme girişimleri de sonuçsuz kaldı.

Rektörün, görüşmeyi, YÖK’ün son açıklamaları ile alakalı olacağını öğrendiği için reddettiği öğrenildi. Duyarlı öğrencilerin görüştüğü bir dekanın ise öğrencileri adeta tehdit ederek; “Susun ve geri dönün. Hakkınızda tutanak tutulup okuldan atılabilirsiniz” dediği öğrenildi. Kapıda bulunan üniversite güvenliğine sıkı bir talimatla asla başörtülülerin içeri alınmaması emrinin verildiği öğrenilirken, öğrenciler de kararlılıkla kapının kendilerine açılmasını beklediler.

REKTÖRÜ GİDERAYAK SEZER ATAMIŞTI

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Altuntaş’ı eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 2006 yılında giderayak rektör olarak atamıştı.

ZONGULDAK'TA DA YASAK DEVAM EDİYOR

YÖK Başkanı’nın üniversitelere gönderdiği yazı kapsamında bütün üniversitelerde türban yasağı kalkmasına rağmen Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde türbanlı öğrenciler başları açılarak içeri alındı. ZKÜ’de 3-4 yıldır başları açılarak içeri alınan öğrenciler, yasağın kalkmasına rağmen sevinemedi.

 



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,513 µs