En Sıcak Konular

Son bin yılın en sert kışı kapıda

6 Ekim 2010 12:00 tsi
Atlas Okyanusu'ndaki Gulfstream sıcak su akıntısının hızının yarı yarıya azalması nedeniyle bilim adamları, "Kuzey Kutbu'ndan gelen soğuk rüzgârlar sıcak hava tarafından kesilmeden Avrupa'ya ulaşacak, bu da kıtayı soğutacak" görüşünü ortaya koydu.

Meteorologlar, yaklaşan kışın Avrupa'nın son bin yılda yaşadığı en soğuk kış olacağını açıkladı. Uzmanlar, Kuzey Avrupa iklimini ılımanlaştırarak yaşanabilir kılan Gulfstream sıcak su akıntısının hızının yarı yarıya azalmasının ardından, önümüzdeki kışın tahminlerin çok üzerinde soğuk geçeceğini bildirdi. Bilimadamları, Gulfstream sıcak su akıntısının güçlü olmamasının, Kuzey Kutbu'ndan gelen soğuk rüzgarların sıcak hava tarafından kesilmeden Avrupa'ya ulaşacağı anlamına geldiğini bunun da kıtanın kış mevsimini son bin yılın en soğuk kışı olarak yaşayacağına işaret ettiği görüşünü ortaya koydu.

RUSYA ÖNLEM ALIYOR

Yaz boyunca aşırı sıcaklar nedeniyle birçok can kaybının yaşandığı Rusya'nın bu kış kötü hava koşullarından en çok etkilenen ülke olacağı düşünülüyor. Ülkede kış ayları boyunca can kaybı yaşamamak adına hazırlıklara şimdiden başlandı. Polis ve sosyal görevliler evsizleri kapalı alanlara yönlendirerek, insanların donarak ölmesini engellemeye çalışacaklarını söyledi. Rusya'nın tüm şehirlerinde önemli kamu binalarının ısıtma sistemleri de şimdiden sıkı bir kontrolden geçiriliyor. Özellikle başkent Moskova'da bataklıkların buharlaşması nedeniyle birkaç hafta boyunca şehrin üzerinde asılı kalan sisin, ısıtma sistemlerine zarar vermiş olabileceğinden endişe ediliyor.

haberturk



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,059 µs