En Sıcak Konular

ABD'den Ahmedinejad'a Lübnan 'nasihat'i!

6 Ekim 2010 11:20 tsi
ABD'den Ahmedinejad'a Lübnan 'nasihat'i! ABD, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın gelecek hafta Lübnan'ı ziyaret etmesinin "iyi bir fikir olmadığını" bildirdi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü P.J. Crowley, başkent Washington'da gazetecilere yaptığı açıklamada, İran'ın, Hizbullah gibi gruplarla işbirliği yaparak Lübnan'ın egemenliğine zarar verdiğini söyledi.

Crowley, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın konuyla ilgili Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile görüştüğünü ifade ederek, nihayetinde Ahmedinejad'ın gezisinin Lübnan hükümetini ilgilendirdiğini kaydetti.

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi, Lübnan medyasında yer alan haberlere dayanarak, Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman'ın, Ahmedinejad'ın gezisine tümüyle karşı olmasa da, gezinin diplomatik protokola uyumluluğunu, Lübnan'ın güvenliği ve başta İsrail olmak üzere diğer ülkelerle ilişkilerinde yaratabileceği etkileri incelemekte olduğunu yazmıştı.

Ahmedinejad'ın Lübnan ziyaretinde İsrail-Lübnan sınırının yakınına gidebileceğinin belirtilmesi, İsrail'in tepkisine yol açmıştı.

İran Cumhurbaşkanı'nın 13-14 Ekimde Lübnan'ı ziyareti öngörülüyor. Bu, Ahmedinejad'ın 2005'te seçilmesinden bu yana Lübnan'a ilk ziyareti olacak. Ahmedinejad'ın programında, Lübnan'ın güneyindeki Bint Cebel ile Maruun El-Ras köylerine ziyaretin de bulunduğu belirtiliyor. İsrail'in sınırlarına birkaç kilometre uzaklıkta yer alan bu köyler, İsrail ile Hizbullah arasında 2006'daki çatışmalar sırasında ağır bombardıman altında kalmış ve her iki köyde de şiddetli çatışmalar meydana gelmişti.



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs