En Sıcak Konular

İstanbul'u gezdi, Türkiye karşıtlığından vazgeçti

6 Ekim 2010 10:48 tsi
Türkiye'nin AB üyeliğine muhalif olan Belçika'nın aşırı milliyetçi Lijst Dedecker Partisi Milletvekili Jurgen Verstrepen, İstanbul'u gezdikten sonra fikrini değiştirdi.

Ziyaret çerçevesinde Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşen Verstrepen, ülkeye dönüşünde kaleme aldığı makalede partisinin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı tutumunu sorguladı. Belçikalı parlamenter, yazısında "Türkiye'nin AB'ye üye olmasına izin vermemenin akıllıca olacağını düşünmüyorum." dedi.

LDD'den önce göçmenleri ve Müslümanları her fırsatta hedef alan aşırı sağcı Flaman Menfaati (Vlaams Belang) partisine üye olan Verstrepen, kişisel sitesinde yer alan makalesinde, "Türkiye'nin AB'ye üye olmasına izin vermemenin akıllıca olacağını düşünmüyorum. Avrupa her zamankinden çok Türkiye ile ilişkilerinde ciddi olmalı." görüşüne yer verdi. Türk ekonomisinin büyümesi ve dinamiği göz önünde bulundurulduğunda Ankara'nın Birlik'e alınmasının AB'nin ekonomik büyümesi için iyi olacağını vurguladı. Sağcı milletvekili, yazısında, "Türkiye'de yüzde 11,4'lük bir ekonomik büyüme var. İşsizlik çok hızlı bir şekilde düşüyor ve bu tempoda Türkiye'nin 20 yıl içinde ek işgücüne (göçmenlere) ihtiyacı olacak. Az zaman sonra Avrupa'ya ihtiyaçları kalmayacak ve Avrupa artık AB'ye gelmeleri için yalvaracak. O ülkede dönen nakit AB'nin boş kasaları için gitgide daha da ilginç oluyor." ifadelerini kullandı. Bu ekonomik göstergelerin, aynı zamanda "Türkler AB'yi istila edecek" şeklindeki korkuların da yersiz olduğuna işaret ettiğini dile getirdi.

Flaman vekil, yazısında Türkiye'nin Müslüman bir ülke olması sebebiyle Birlik'e alınmaması gerektiği yönündeki argümanları da hatırlattı. Verstrepen, ancak konuyla ilgili İstanbul'da bir uluslararası politika danışmanının kendisine "Bak, burada kilise, cami ve Yahudi tapınağı arasında oturuyoruz. Ve daha nicelerini unutuyorum. Tarihimiz hep böyle oldu. Bunların hepsinin ne kadar zor bir arada olduğunu biliyoruz ama korkumuz yok bunun üstesinden gelebiliriz." dediğini ve buna inandığını kaydetti.

Sağcı milletvekilinin değindiği bir diğer konu ise Türkiye'nin Ortadoğu'da yükselen profili oldu. Türkiye'nin bölgede istikrar için çaba harcadığına dikkat çeken Verstrepen, "Türkiye modern bir İslam ülkesi olarak Ortadoğu'da öncü rolünü üstlenebilir. Bu, AB'nin İslam karşıtı olmadığını gösterdiği gibi İslamiyet ile demokrasinin bir arada olabileceğini gösterir." diye yazdı.

zaman



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,550 µs