En Sıcak Konular

Türkiye siber saldırılarda 4. sırada

6 Ekim 2010 09:55 tsi
Yapılan istatistiklere göre Türkiye, siber saldırılara hedef olan ülkeler sıralamasında 4. İlk sırayı ise Çin alıyor.

Bilgi güvenliği uzmanı olan Kaspersky Lab Üst Yöneticisi (CEO) Eugene Kaspersky, istatistiklere göre Türkiye'nin siber saldırılarda 4. sırada bulunduğunu bildirdi.

Kaspersky, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileriyle bir araya geldiği seminerde, dijital güvenlik konusundaki görüşlerini paylaştı. Bugün insanların çevrim içi bir dünyada yaşadıklarını ifade eden Kaspersky, art ık şirketlerin, hükümetlerin, her şeyin dijital ve online olduğunu anlattı.

Bundan dolayı dünyanın siber saldırılara çok daha açık olduğuna işaret eden Kaspersky, şu anda daha fazla para kazanabilmek amacıyla özellikle endüstriyel sistemlere yapılan saldırılar olduğunu anımsattı.

Tüm işletmelerin hedef durumunda olduğunu belirten Kaspersky, siber suçların artık her yerde görüldüğünün altını çizdi.

Türkiye'nin de siber saldırılarda öne çıkan ülkelerden biri oldu ğunu ifade eden Kaspersky, 'Bu konuda Çin birinciliği kimseye bırakmıyor. İstatistiklere göre Türkiye 4. sırada bulunuyor" dedi.

Dünyada yaşanan büyük siber suçlara örnekler veren Kaspersky, siber suçlularının işletmeler gibi organize hareket ettiğini kaydetti.

Kaspersky, "Siber suçlar ne yazık ki karlı bir iş. Diğer olumsuz bir tarafı ise yapması çok kolay ve kurbanlara dokunmadan, görmeden hırsızlık gerçekleşebiliyor" dedi.

Satın alması çok pahalı olmayan yazılımların veya güvenliği iyi sağlayamayan işletim sistemlerinin de online suçun yayılmasına sebep olduğunu anlatan Kaspersky, bu suçluları dünyanın her yerinde kovalayacak uluslararası siber polis gücünün de bulunmadığının altını çizdi.

Eugene Kaspersky, "Siber suç etkili, organize, karlı, yapması kolay, düşük riskli bir iş. Bu yüzden bu tür suçlar giderek çoğalıyor. Siber suçların küresel ekonomiye verdiği zarar 100 milyar dolar civarında ve bu rakam her geçen gün artıyor" diye konuştu.

İnternet savaşlarının yaşandığı dünyada önü müzdeki dönemde bilgi teknolojileri güvenlik mühendislerine çok daha fazla ihtiyaç olacağını dile getiren Kaspersky, siber suçlara ilişkin hükümetlerin çok daha fazla tedbir alması ve buna ilişkin düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.

dunyabulteni




Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,360 µs