En Sıcak Konular

Türk Telekom'a NBA'den 2 transfer

6 Ekim 2010 09:55 tsi
Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom, 3 transferle kadrosunu güçlendirdi.

Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom, Slovenya Milli Takımı oyuncularından Sani Becirovic, NBA ligi takımlarından Boston Celtics'in serbest bıraktığı Tony Gaffney ve Gregory Stiemsma ile sözleşme imzaladı.

Türk Telekom Spor Kulübü binasında düzenlenen ve başantrenör Faruk Akagün'ün de hazır bulunduğu imza töreninde, yeni transferler, genel menajer Ahmet Arif Turhan ile sözleşmelerini imzaladılar.

Kadrosuna kattığı üç önemli isimle önce Türkiye Kupası, ardından Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan Türk Telekom Basketbol Takımı'nın genel menajeri Ahmet Arif Turhan, yeni transferler hakkında yaptığı değerlendirmede, şu görüşlere yer verdi:

''Kadromuza üç tecrübeli isim daha katarak kupada ve ligde vereceğimiz sınavlarda daha başarılı olmak istiyoruz. Hocamızla ve teknik ekibimizle yaptığımız titiz incelemenin ardından Slovenya Milli Takımı'nda da yer alan ve Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan tecrübeli isim Becirovic'i, Boston Celtics'in serbest bıraktığı Tony Gaffney'i ve 25 yaşındaki pivot Gregory Stiemsma'yı kadromuza kattık. Her birinin takımımızın performansının artması için ayrı ayrı tecrübeye sahip olmaları, tercihimizde en büyük etkenler olarak dikkati çekiyor. Takımla birlikte hızla çalışmalara başlayacak olan üç oyuncumuzun da iyi bir sezon geçirmelerini diliyoruz.''

SANI BECİROVİC

Slovenya takımlarından KK Bistrica altyapısında yetişten 1981 doğumlu ve 1.96 metre boyunda olan Sani Becirovic, İtalya'da, Yunanistan'da ve Slovenya'da forma giydi. Kariyerinde Yunanistan'ın Panathinaikos takımıyla 2007 yılında Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan oyuncu, aynı zamanda Avrupa Ligi'nde 'en değerli oyuncular' sıralamasında yer aldı. Becirovic, 2010 Dünya Şampiyonası'nda Slovenya Milli Takımı'nda 8.9 sayı ortalaması yakalamıştı.

GREGORY STIEMSMA

NBA takımlarından Minnesota Timberwolves ve Cleveland Cavaliers ile antrenmanlara çıkan Stiemsma, 2008-2009 sezonunda OYAK Renault forması altında 17 maçta oynadı. Stiemsma, 7.8 sayı, 6.7 ribaunt, 1.9 blok ortalamalarıyla mücadele etti. Geçen yıl NBDL'de Siox Falls Skyforce'da oynayan Stiemsma, 9.1 sayı, 7.3 ribaunt ortalamaları tutturdu.

TONY GAFFNEY

25 yaşında ve 2.03 metre boyundaki Gaffney, geçen sezon İsrail ligi şampiyonu Galil Gilboa'da forma giydi. Bu takımda tek maç oynayan ve 2 sayı atıp, 2 ribaunt alan Gaffney, sakatlanınca ülkesine dönmüştü.



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,798 µs