En Sıcak Konular

Bir konuştu, Gül ve Erdoğan hayran kaldı!

6 Ekim 2010 08:52 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı İstanbul Şehir Üniversitesi'nin açılış törenine, Cenk Arslan isimli öğrenci damgasını vurdu.

Öğrenciler adına konuşan Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Cenk Arslan'ın espiri dolu konuşması Gül ve Erdoğan'ın beğenisini kazandı.

Arslan, konuşmaya hazırlandığında törende Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın da bulunacağından haberi olmadığını söyledi.

Facebook üzerinden ünversite açılışında bir öğrencinin konuşma yapacağının duyurulduğunu ve o anda konuşmayı yapmaya karar verdiğini söyleyen Arslan, Şehir Üniversitesi'nin tanıtım broşüründe 'Şehir Fırsatlarla Doludur' yazdığını hatırlattı.

Arslan'ın "Bunu biliyordum ama Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve Sayın Dışişleri Bakanı'na aynı anda hitap etme fırsatının karşıma bu kadar erken çıkacağını tahmin etmemiştim" espirisi salonu dolduranların alkışları ve kahkahalarıyla karşılandı. Arslan, "Ama eğer bilseydim, Bursa'daki evimden kravat ve takım elbisemi getirirdim" dedi.

Youtube şikayeti

Konuşmaya çok daha iyi hazırlanabilmek için 'Youtube' dan daha önce üniversite açılışlarında yapılan öğrenci konuşmalarını izlemek istediğini fakat, siteye erişemediğini belirten Arslan, "Eğer konuşmamı beğenmezseniz bunda erişim yasağının çok büyük rolü var" diye konuştu. Arslan'ın bu sözleri de törene katılanların alkışlarını topladı.

Erdoğan: "Kravatımı ve ceketimi çıkaracaktım"

Başbakan Erdoğan, Cenk Arslan'ın konuşmasını ilgi ile dinlediğini belirterek, özgüvenine hayran kaldığını söyledi. Erdoğan "O kadar özgüven ki ben de kravatımı, ceketimi çıkaracaktım. İşi o noktaya getirdi." diyerek espiri yaptı.

Gül Cenk'i örnek gösterdi

Açılışta öğrenciler adına konuşan Cenk Arslan'ın daha üniversiteye yeni başlamasına rağmen özgüvenle cevval bir konuşma yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Gül ,"Burada 4 yıl geçtikten sonra mezun olurken kim bilir nasıl bir konuşma yapacak. Bir çok üniversitede, üniversite mezunu olan öğrenciler bu konuşmaları yapıyorlar. Burada değerli öğretim üyelerine de seslenmek istiyorum; işte öğrencileriniz... Demek ki böyle öğrenciler olacak. Dolayısıyla hem şanslısınız hem de biraz çok uğraşacaksınız herhalde. O sinyali de kendisi zaten burada konuşurken verdi" görüşünü dile getirdi.

Törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arslan, konuşmaların ardından hatıra fotografı çektirilirken, Başbakan Erdoğan'ın kendisini çağırdığını, kendisine bu ne özgüven dediğini, kendisinin de Başbakan Eroğan'a 'Estağfurullah'  diye karşılık verdiğini anlattı.

cnnturk



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,842 µs