En Sıcak Konular

Ortak nokta: Devrimci Karargah

6 Ekim 2010 08:07 tsi
Ortak nokta: Devrimci Karargah
Hanefi Avcı’nın tutuklanmasıyla tekrar gündeme gelen Devrimci Karargah’ın PKK ve DHKP-C’nin Ergenekon bağlantıları ortaya çıkınca devreye sokulduğu ortaya çıktı.

Hanefi Avcı’nın tutuklanması ile yeniden gündeme gelen Devrimci Karargah Örgütü’nün (DKÖ) yapısı terör uzmanlarını bile şaşırtıyor. Bir anda ortaya çıkan örgüt eylemlerinin yanı sıra kamuoyunca tanınan isimlerle olan bağlantıları ve diğer ilişkileri ile de dikkat çekiyor. Her türlü örgütten üye alarak yeni yeni yapılan bir örgüt olmasına rağmen DKÖ’nün tecrübeli örgütlerden bile sağlam yapılanması dikkat çekiyor.

LİDER KADRO YURTDIŞINDA YAŞIYOR

1. Ordu Komutanlığı’nın bulunduğu Selimiye Kışlasına yapılan havan toplu saldırıyı üstlenene kadar bir kaç terör uzmanı dışında kimsenin adını dahi bilmediği örgütün kuruluşu ile ilgili çok farklı iddialar var. Hikmet Kıvılcımlı’nın fikirlerinden etkilenen örgütün lider kadrosunun yurt dışında yaşadığı ve örgütün özellikle Hollanda’da yapılandığı belirtiliyor. Örgütün Avrupa yapılanmasında PKK’lılar önemli yer tutuyor.

TAŞERONLAR DEŞİFRE OLUNCA KURULDU

15 yıl PKK içinde yer aldıktan sonra kaçan Bülent Dumlu isimli eski terörist, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 1 Aralık 2008 günü verdiği ifadede PKK, Hizbullah ve DHKP-C’nin Ergenekon’la bağlantıları ortaya çıkınca yeni bir örgüt kurulduğunu iddia etti. Bu örgütün Devrimci Karargah olduğunu belirten Dumlu “Örgütler boşa çıkınca Devrimci Karargah diye bir örgüt kuruldu. PKK içerisinde eğitim alanları yeni bir örgütte toplayarak bu kaçışları önlemek istediler. Devrimci Karargâh Örgütü’nü Ergenekon’a hizmet eden bir yapı olarak görüyorum” dedi.

TÜRKİYE SORUMLUSU HERŞEYİ İTİRAF ETTİ

Örgütün derin yapılarla bağlantılarını, Bostancı’da çıkan çatışmada öldürülen terörist Orhan Yılmazkaya’nın ardından Türkiye sorumluluğu görevine getirilen tutuklu sanık Ulaş Erdoğan anlattı. Hırvatistan’da örgüt lideri ile bazı eylem planları yaptıklarını anlatan Erdoğan, “uçak kaçırarak 11 Eylül tarzı eylem yapmak, lüks yatları kundaklamak, bir gazeteye saldırmak gibi eylemleri örgüt yönetiminin isteğini, kendisinin Mehmet Ağar’a yönelik bir eylem teklif ettiğinde ise bunun kabul edilmediğini” söyledi. Erdoğan, örgüt yönetcisi Ağar’a yönelike eylemi kabul etmeyince örgütün karanlık bağlantıları olduğunu düşünmeye başladığını anlattı.

Önce PKK’lı sonra Ülkücü lider!

Çok farklı üye profiline sahip olan Devrimci Karargah nerede ise tüm terör örgütlerinden üye alıyor. DKÖ’nün Bostancı’da öldürülen lideri Orhan Yılmazkaya PKK kamplarında eğitim almış bir isim. Yılmazkaya’nın yerine atanan Ulaş Erdoğan ise Ülkücülerle Çeçenistan’a savaşmaya gitmiş bir isim. Örgüte sol örgütlerden de PKK’dan da katılım var. Son operasyonda tutuklanan isimler ise Kurtuluş örgütü üyesi. Örgütün PKK ile bağlantıları tartışılan SDP içinde de yapılandığı biliniyor. Devrimci Karargah’a yönelik operasyonlarda ele geçirilen suç unsurları da örgütün bilinen tüm terör örgütlerinden farklı olduğunu gösteriyor. Son dalga DKÖ operayonunda bir yazışma anahtarı ele geçirildi. Özel bir şifreleme yöntemi kullanan örgütün hazırladığı bu anahtar inceleyen tüm uzmanları şaşırttı. Çünkü bu tip bir yazışma anahtarının ancak çok köklü bir örgütte olabileceği, bir örgütün böyle bir anahtara sahip olabilmesi için onlarca kez baskın yemesi gerektiği belirtiliyor.

star



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,710 µs