En Sıcak Konular

Roj TV iddianamesi hazırlandı

5 Ekim 2010 19:39 tsi
Danimarka'da 6 yıl süren soruşturma sürecinin ardından açılan ROJ TV davasının iddianamesi hazırlandı. Savcılık iddianamede ROJ TV'nin yayıncı kuruluşu olan Mezopotamya Yayıncılık'ın kapatılıp mal varlıklarına el konulması istedi.

İddianamede, Roj Tv'nın yayınladığı bazı programlarla insanları terör örgütü PKK'ya katılmaya teşvik ettiğini ifade ediliyor. Roj TV'de terör örgütü PKK'nın katıldığı bazı çatışmaların gösterildiğinin belirtildiği iddianamede, ayrıca yapılan bazı röportajlarla terör örgütü PKK'ya katılımın teşvik edildiği ifade ediliyor.

İddianameyi mahkeme yönetimine sunan savcılık, Roj TV'nin yayıncı kuruluşu olan Mezopotamya Yayıncılığın kapatılmasını ve bütün mal varlığına el konulmasını istedi. Savcılığın iddianamesinde Roj TV soruşturmasının açılmasından bu yana Türk yetkililer tarafından Danimarka'ya gönderilen belgelerin yer aldığı öğrenildi. Türkiye soruşturmanın açılmasından sonra Roj TV ile terör örgütü PKK arasındaki bağlantıyı gösteren 26 dosyayı soruşturmayı yürüten Danimarkalı yetkililere vermişti.

Diğer taraftan geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya attığı iddialarla Danimarka gündeminde büyük bir yankı yapan Roj TV'nin eski müdürü Manoucher Zonoozi'nin iddialarının savcılık tarafından hazırlanan iddianamede yer almadığı öğrenildi.

Savcılığın iddianameyi mahkemeye sunmasının ardından ROJ TV yönetiminin davaya itiraz ettiği öğrenildi. Ancak edinilen bilgilere göre, söz konusu itirazın açılan dava ile ve iddianame ile doğrudan bir ilişkisi yok. Mahkeme 19 Ekimde görülecek bir davada Roj TV'nin itirazını değerlendirecek.

(CİHAN)



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs