En Sıcak Konular

Ergenekon davasında önemli karar

5 Ekim 2010 17:55 tsi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında önemli kararlar alındı.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Durmuş Ali Özoğlu'nun, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis, emekli Binbaşı Cem Ersever ve Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay hakkındaki suikast girişimi ve şüpheli ölüm iddiaları da Özal suikastini yürüten Ankara CMK 250. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne gönderiliyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının öğleden sonraki bölümünde sanık Hamza Demir'in çapraz sorgusu tamamlandı. Soruşturma aşamasında sanıklardan Kemal Aydın ile Baki Tuğ'un yanında tanıştıkları şeklinde ifade verdiği hatırlatılan sanık Hamza Demir'e eski savcı Baki Tuğ'u tanıyıp tanımadığı soruldu. Sanık Demir, Tuğ'u MHP'den dolayı tanıdığını, samimiyetinin olmadığını söyledi.

Sanık Hamza Demir'in avukatının savunmasını tamamlamasının ardından duruşmaya ara verildi. Sanık avukatları "Tutuklu sanıklardan Albay Cengiz Köylü'nün savunması mı alınacak?" diye birbirlerine sordukları sırada duruşma tekrar başladı. 01 Ekim 2010 tarihli duruşmada sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan kararlar üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından açıklandı.

İŞTE O KARARLAR:

Tutuksuz sanık Ferda Paksüt'ün, kendisine ait ses kayıtlarını istediği hatırlatılan ara kararda Paksüt'ün, mahkeme kalemine bizzat başvurması halinde ses dosyalarının tutanak ile kendisine teslim edilebileceği ifade edildi.

Tutuklu sanık Hasan Ataman Yıldırım'a ait olduğu bildirilen 117 No'lu DVD'den çıktığı belirtilen "tbtksvnm" isimli şifreli dosyanın şifresinin "meltem" olduğunun tespit edildiği belirten kararda, yapılan inceleme sonucu klasör içinde bulunan belgelerde TÜBİTAK UEKAE'ye ait bilgilerin dışarıya sızdırıldığı şeklinde değerlendirmeler olduğunun anlaşıldığı belirtildi. Mahkeme heyeti, söz konusu şifreli dosyanın TÜBİTAK UEKAE müdürlüğüne gönderilerek gerekli işlemin yapılıp, sonucunun da bildirilmesini istedi.

İbrahim Şahin hakkında Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu'nca verilen "Ceza ehliyetinin tam olmadığına" ilişkin verilen raporda, belirtilen suçlamalarla ilgili açıklayıcı bilgi istenilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, gelen cevabın ardından Şahin'in tüm raporlarının duruşma beklenmeksizin Adli Tıp Genel Kurulu'na gönderilerek, ceza ehliyeti konusunda nihai rapor düzenlenmesine karar verdi.

Ayrıca tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün sağlık durumuyla ilgili heyet raporu alınması için tedavi gördüğü hastaneye yazı yazılması da karara bağlandı.

Tutuklu sanık Durmuş Ali Özoğlu'nun merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis, emekli binbaşı Cem Ersever ve Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay hakkındaki suikast girişimi ya da şüpheli ölüm iddialarına ilişkin ifadelerini içeren duruşma tutanakları, varsa dilekçe örnekleri ve bu konularla ilgili dosyadaki diğer belge örneklerinin gereğinin yapılması için Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesi ile yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne gönderilmesine karar verildi.

Duruşma, 07 Ekim 2010 Perşembe günü saat 09.00'a ertelendi.

CİHAN



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,942 µs