En Sıcak Konular

AK Parti'den maske açıklaması

5 Ekim 2010 17:42 tsi
BDP'li İl Genel Meclisi üyelerinin güvenlik kameralarını protesto etmek için görüşmelere maskeyle gelmesine bakın ne dediler...

Adalet ve Kalkınma Parti (AK Parti) Van İl Başkanı BDP'li İl Genel Meclisi üyelerinin yaptığı sıra dışı eylemle ilgili basın açıklaması yaptı. AK Parti İl Başkanı Mustafa Bilici, "Meclisler şeffaf olmalıdır. Mecliste yapılan tüm çalışmaların halkımız, muhtarlarımız ve köylülerimiz tarafından görülmesinde bir zarar değil aksine fayda vardır." dedi.
AK Partili meclis üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Mustafa Bilici, BDP'lilerin yaptığı kar maskeli eylemin basında yer aldığını ve faydadan çok zarar getirdiğini savundu. Bilici yarın, BDP'lilerin Beşyol'da kurulacak bir çadırda yapacağı meclis toplantısına AK Partili meclis üyelerinin katılmayacağını ifade etti. Bilici, "Meclis üyelerimiz İl Özel İdare binasında bulunan İl Genel Meclisi'nde hazır bulunacaklar." diye açıkladı.

Dün Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Genel Meclisi üyelerinin toplantı salonuna takılan kameraları protesto etmek için yaptığı kar maskeli eylem basında geniş yankı uyandırmıştı. AK Parti İl Başkanı Mustafa Bilici eylemi doğru bulmadıklarını belirterek, "Meclisler şeffaf olmalıdır. Mecliste yapılan tüm çalışmaların kamuoyu tarafından, halkımız tarafından, hizmetin götürüleceği muhtarlarımız tarafından, köylülerimiz tarafından, görülmesinde bir zarar değil aksine fayda görmekteyiz." diye konuştu.

Bilici konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bildiğiniz üzere il özel idaremizin toplantı salonunda BDP'li meclis üyeleri siyah renkte kar maskeleri takarak meclise katılım yapmışlardır. Bu protestolu katılım gerek yerel basında gerekse ulusal basında yer almıştır. Gerekçe olarak meclis salonuna takılan 5 adet kamera gösterilmiştir. Bizler AK Parti grubu olarak, AK Parti'den seçilmiş il genel meclis üyeleri olarak, yapılan bu siyah renkli kar maskeli bir protestonun meclisin çalışmalarına, kamuoyundaki izlenimlerine faydadan çok zarar getirdiği düşüncesindeyiz. Kaldı ki meclisler şeffaf olmalıdır. Mecliste yapılan tüm çalışmalar kamuoyu tarafından, halkımız tarafından, hizmetin götürüleceği muhtarlarımız tarafından, köylülerimiz tarafından görünmesinde bir zarar değil aksine fayda görmekteyiz. Ve yine 5302 sayılı yasaya göre meclisin kararı olmadan sesli ve görüntülü kayıt alma söz konusu değildir. Demek ki böyle bir kayıt alınabilmesi için meclisin kararı gerekiyor. Bizler şeffaflık taraftarı olduğumuzu beyan ediyoruz."

Mecliste yapılan çalışmaların çok gizli görüşmeler dışında kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söyleyen Bilici, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki tüm oturumlar, tüm çalışmalar, gizli oturumlar haricinde bildiğiniz üzere televizyon aracılığıyla tüm vatandaşlarımız tarafından izlenmektedir. Aynı şekilde yerel parlamento diye adlandırdığımız meclisimizde de il genel meclisindeki çalışmaların da kamuoyu tarafından izlenmesi, takip edilmesi en doğal olan bir süreçtir. Ve yine il genel meclisinde gizli gündem diye bir şeyin olmaması gerekiyor. Siyasi görüşmelerin yapıldığı bir yer değildir il genel meclisleri. Köylerimize götürülecek olan hizmetlerin tartışıldığı, karara bağlandığı meclislerdir. Dolayısıyla BDP'li meclis üyelerinin bu protesto girişimlerini biz olumsuz bir girişim olarak görüyoruz. Ve yine almış oldukları karar gereği yarın itibariyle Beşyol meydanında bir çadırda meclis toplantılarını yapacaklarını ilan etmişlerdir. Biz AK Partili meclis üyeleri olarak hiçbir şekilde meclis salonu dışında, çadırda veya açık alanda yapılacak şov amaçlı bir toplantıya katılmayacağız. Bizim arkadaşlarımız her zamanki gibi toplantının yapılacağı yer olan özel idaresi il genel meclisi toplantı salonunda yarın da hazır bulunacaklardır. Öyle ümit ediyoruz ki BDP'li meclis üyeleri de artık şov yapmaktan çok halkın beklentilerine cevap vermek için özel idaresi genel meclis salonunda hazır bulunup çalışmalarını devam ettirirler diye temenni ediyoruz." diye konuştu. (CİHAN)

 



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,377 µs