En Sıcak Konular

90 memura 230 TL ek zam

5 Ekim 2010 16:22 tsi
Memur, anayasa değişikliğinin ilk meyvesini Elbistan'da aldı...

Elbistan Belediyesi ile Bem-Bir-Sen Elbistan Temsilciliği arasında 90 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.
12 Eylül 2010 günü yapılan Anayasa değişiklik paketinin halk oylamasına sunulması amacıyla yapılan referandumun ardından Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, belediyede çalışan memurlarla toplu sözleşme imzaladı.

Yapılan toplu sözleşmenin ardından Elbistan Belediyesi'nde görev yapan 90 memura aylık 230'ar TL ek zam verilirken, sözleşme 15 Ekim 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ve 1 yıl geçerli olacak.

Anayasa değişikliği ile memurlara tanınan toplu sözleşme hakkı, Elbistan Belediyesi'nde ilk kez hayata geçirildi. Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ile yetkili sendika olan Bem-Bir-Sen Elbistan Temsilcisi Ahmet Özcan arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlanırken, kısa süre önce sonuçlandı ve taraflar sözleşmeyi karşılıklı imzaladı.

Elbistan Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Kağıtlı ve Zabıta Müdürü Bahadır Özen ile birlikte açıklama yapan Yazı İşleri Müdürü Ahmet Özcan, memurlara tanınan toplu sözleşme hakkını ilk kullanan kurum olduklarını söyledi.

Özcan; "12 Eylül 2010 günü yapılan referandumun ardından, Anayasa değişikliği ile memurlara verilen toplu sözleşme hakkını Elbistan Belediye Başkanımız Durmuş Küçük, bütün Elbistan halkına baktığı gibi, tevazu, hoşgörülü ve sevecen yaklaşımını belediye personeline de gösterdi. Memurlarla masaya oturarak, denge sözleşmesi imzaladı ve aylık 230 TL memura ek zam verdi. Elbistan Belediyesi'nde görev yapan tüm memurlar bu ek zamdan faydalanacak. Toplu sözleşme 15 Ekim 2010 tarihinde yürürlüğe girecek ve 1 yıl geçerli olacak. Belediye Başkanımız Sayın Durmuş Küçük'e çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Elbistan Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Kağıtlı ve Zabıta Müdürü Bahadır Özen ise, memurlar ile yapılan toplu sözleşmenin belki de ilk olduğunu ifade ederek, Belediye Başkanı Durmuş Küçük'e, tüm memurlar adına çok teşekkür ettiklerini ifade etti.(CİHAN)



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,264 µs