En Sıcak Konular

Garipoğlu bu kez şikayetçi oldu

5 Ekim 2010 15:28 tsi
Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu "mağdur" sıfatıyla ifade verdi.

Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu, 18 yaşından küçük olduğu sırada bir gazetede hakkında çıkan haberde isminin ve fotoğrafının açıktan yayınlanmasıyla ilgili açılan davada "mağdur" sıfatıyla ifade verdi. Haberi yazan muhabirinde hazır bulunduğu duruşmada Cem Garipoğlu, haberi yazan muhabir ve haberin yayınlandığı gazete hakkında şikayetçi oldu.
Lise öğrencisi Münevver Karabulut'ün öldürülmesine ilişkin davada hakkında 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenen Cem Garipoğlu tutuklu bulunduğu Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi'nden sabah saatlerinde ring aracıyla Eyüp Adliyesi'ne getirildi. Jandarma ve polisin yoğun güvenlik önlemleri altında adliyenin arka kapısından içeri alınan Cem Garipoğlu'nun kravatlı takım elbisesi, saçlarının uzunluğu ve aldığı kilolar dikkat çekti.

Eyüp 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Cem Garipoğlu'nun yanı sıra avukatı Orhan Kaya, sanık gazeteci Gül Kireklo ve avukatı hazır bulundu. Duruşmada ifadesi alınan sanık Gül Kireklo, daha önce verdiği ifadeyi tekrar ettiğini belirterek, "Ekleyeceğim husus yoktur. Sanığın o tarihte kaç yaşında olduğu bilinmiyordu. Kaçaktı ve yakalanmasına çalışıyordu. Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla haber yapılmıştır. Beraatimi istiyorum." dedi.


GARİPOĞLU: "O TARİHTE 17 YAŞINDAYDIM"

Duruşmada ifadesi alınan müşteki Cem Garipoğlu ise sanıktan şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Haberin yapıldığı tarihte 17 yaşındaydım daha sonra da hakkımda yaş tahsili kararı verilmedi. Bundan sonra benim yerime avukatım beyanda bulunacaktır." dedi.

Söz alan Garipoğlu'nun avukatı Orhan Kaya, dosyayı inceleyip beyanda bulunacaklarını söyleyerek, "Müvekkilin yaşı küçük olması nedeniyle gizlilik kararı verilmiş ve bu hususta yayınlanmıştı. Karşı tarafın aleyhe olan beyanlarını kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Mahkeme, suçtan zarar gören mağdurun davaya katılmasına, Orhan Kaya'nın katılan vekili olarak duruşmalarına kabulüne ve sanık vekilin zaman aşımı itirazının incelemeye alınması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Adliye çıkışında basın mensuplarının haberin konusu ve dava ile ilgili sorularını yanıtlayan Sabah Gazetesi Muhabiri Gül Kireklo (37), İzmir'den Eyüp Can isimli birisinin Cem Garipoğlu'nun o dönem çalıştığım gazetede çıkan bir haberde isminin açıkça yazılması ve fotoğraflarının basılması nedeniyle şikayetçi olduğunu bu nedenle dava açıldığını belirtti. Kireklo, "Dava uzlaşma talebiyle açılmıştı. Ben reddettim. Çünkü suç işlediğimi düşünmüyorum. Cem Garipoğlu 3 Mart'ta bu cinayeti işledi. Ve 197 gün kayıptı. Biz Yeni Şafak ve Sabah'ta da bunları yüzlerce haber yaptık. Manşetlerimize taşıdık 197 gün kayıp olan kişiyi polis yurt dışı dahil olmak üzere arıyordu. Foto ve isminin bu suç teşkil etmiyordu. Bun nedenle uzlaşmayı reddettik.Cinayet 3 Mart'ta işlendi. Haberimiz 25 Mart'ta yayınlandı.Haberin konusu parçalanmış cesedin gitar kutusuyla götürüldüğü taksi şoförüyle röportajdı. Onunla yaptığı sohbetlerdi. Şöföre Rusya'ya gideceğini ve artık orada eğitim alacağını söylemişti. Bunların yayınlanmasında bir sakınca yoktu. Çünkü kamuoyu bunları bilmek istiyordu. Gitar kutusu bu kadar korkunç bir ceset. Taksiciyle eğitim alacağını söyleyen konuşabilin bir sanık vardı." dedi.

Basın mensuplarının, "Cem Garipoğlu'nun duruşmada tavrı" ile ilgili soruya ise Kireklo, "Çok sıkılgan görülüyordu. Elleriyle sürekli dudaklarıyla oynuyordu. Gözlerime bakmaktan özellikle çekiniyordu. Özellikle baktım. Şikayetçiyim dedi. Hatta avukatı sanık avukatı olmaya o kadar çok alışmıştı ki. Sanık avukatıyım dedi. Sonra pardon mağdur olarak buradayım dedi. Oysa sanık bu sefer bendim. Cem Garipoğlu mağdurdu." dedi.

Cem Garipoğlu'nun avukatı Orhan Kaya ise, "Tanımadığımız üçüncü bir şahıs tarafından yapılan ihbar üzerine Cem Garipoğlu buraya geldi. Basın kanununa muhalefetten açılan bir dava. Cem Garipoğlu'nun malum basın ismi ve görüntülerini yayınladı. O zaman 18 yaşından küçüktü. Dosyada da gizlilik kararı vardı.Tabii ki kendisi şikayetçi oldu. Daha önce de bu nedenle vekili vasıtasıyla şikayetçi olmuştu." dedi.

 

CİHAN



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,285 µs