En Sıcak Konular

Ohoo, Sabah’ta neler olmuş neler?

0 0 0000 00:00 tsi
Ohoo, Sabah’ta neler olmuş neler? Sabah’ta istifa krizi yazarların "yarın yazı yazmama kararı" alması ile patlak vermişti...Meğer bu kararda Fatih Altaylı'nın imzası varmış. Ama...

Hemen aktaralım. Fatih Altaylı bugün bütün yazarları telefonla arayarak toplantıya çağırıyor. Bu toplantıya bir yazar dışında tamamı katılıyor. Toplantıda Yılmaz Özdil'in yazısının sansürlenmesine tepki olarak, "yarın yazı yazmama" kararı alınıyor.

Bu noktada toplantıya katılmayan o ismi de açıklayalım. O kişi Yılmaz Özdil... Fatih Altaylı, Özdil gelmediği için ona telefonla ulaşıp alınan kararı iletiyor. Aldığı yanıt karşısında ise ilk büyük şoku yaşıyor. Çünkü Özdil, "Ben yazımı yazarım. Bu karar beni bağlamaz. Kararı alırken bana mı sordunuz" yanıtını veriyor.

İKİNCİ ŞOK YAVUZ ONURSAL'DAN

Fatih Altaylı bu şoku üzerinden atmaya çalışırken, bir süre sonra telefonu yeniden çalıyor. Açtığında karşısında bu kez TMSF'nin Sabah'ın başına atadığı Yavuz Onursal'ı buluyor.

Yavuz Onursal doğrudan konuya giriyor. "Sen ne yapıyorsun. Ne demek oluyor, yazarları toplayıp, yazı yazmama kararı almak. Sen ne yaptığını sanıyorsun" diye bağırıyor.

Altaylı bu telefon karşısında neye uğradığını şaşırıyor. Nasıl olup da toplantının bu kadar çabuk Yavuz Onursal'ın kulağına gittiğini anlamıyor. Üstelik toplantıya katılan yazarların hiç birinin muhbirlik yapmayacağından da emin. Bu durumda geriye bir tek kişi kalıyor. Adını söylemeye gerek yok sanırız. Siz anladınız onu... Sanırız Altaylı'da bu kanıda...

YILMAZ ÖZDİL NEDEN BÖYLE YAPIYOR?

Yılmaz Özdil'in sergilediği tavır gerçekten şaşırtıcı. Yazarların ona destek için yazı yazmama kararına teşekkür etmesi gerekirken, bir de ters çıkıyor. Peki neden?

Kulislerde Özdil'in bu tavrının şifresi şöyle çözülüyor;
Söylendiğine göre Özdil'in tek bir hedefi var; O da ne pahasına olursa olsun Fatih Altaylı'yı Sabah'ın başından uzaklaştırmak.

Hatta TMSF hakkındaki sansürlenen zehir zemberek yazıyı yazmasının nedeni olarak da bu gösteriliyor. Özdil'in o yazının sansürleneceğinden adı kadar emin olduğu söyleniyor. Niye yazdı o zaman derseniz? Bu yolla Fatih Altaylı'nın adını "sansürcüye" çıkarmak isteği için cevabı geliyor.

Dedik ya medya kulislerinde konuşulan iddialar bunlar. Ama anlaşılan o ki Sabah'ta sular daha uzun süre durulmayacak. Sabah gittikçe daha dikkatle izlenmesi gereken bir mecra oluyor. Tüm ayrıntılar da yine İnternethaber'de olacak.
internethaber



Bu haber 220 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs