En Sıcak Konular

TÜSİAD acilen değişiklik istedi

5 Ekim 2010 15:15 tsi
TÜSİAD acilen değişiklik istedi Referandumda suskun kalan TÜSİAD yeni Anayasa için çağrı yaptı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, "Niye yüksek baraj ve geri kalmış siyasi partiler yasasını hemen değiştirmiyoruz? Böyle bir partilerüstü ortak yaklaşım yeni Anayasa sürecini ve uzlaşma ortamını güçlendirmez mi? Bunların süratle değerlendirilmesi mümkün" dedi.

TÜSİAD'ın, Türkiye'nin çağdaş, özgürlükçü ve demokratik bir Anayasa'ya kavuşması için başlattığı çalışmalar kapsamında düzenlenen ilk yuvarlak masa toplantısının sonuçları Görüş Dergisi'nin Ekim sayısında yayı nlandı.


Türkiye'de Anayasa konusunda çalışan akademisyenlerden Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof. Dr. Ergun Özbudun, Prof. Dr. Mithat Sancar ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı'nın katılımıyla gerçekleşen yuvarlak masa toplantısında, Anayasa'nın temel ilkeleri, yapılış biçimi ve hazırlık süreci değerlendirildi.

Görüş dergisinin "Bize Yeni bir Anayasa Gerekli: 1991'den bu yana 10 değişiklik paketi TBMM'den geçti. Ama Anayasa'nın çehresi hala değişmedi" kapak konusuna bir makale ile katkıda bulunan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ise, referandum sürecinin ardından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının önünde, ilk defa kendi talepleri çerçevesinde, sivil bir anlayış ile yeni bir Anayasa yapabileceği bir perspektif bulunduğunu belirtti.
Yeni Anayasa'nın süreçleri ve evrelerinin konuşulması gerektiğini ifade eden Boyner, şunları kaydetti:

"Yeni Anayasa süreci STK'lar ve akademik kapasitenin tartışmalarıyla mı başlar ve sonra TBMM'ye uzanır, yoksa TBMM çalışır ve bir aşamasında sivil topluma ve akademiye mi ulaşır? Yeni Anayasa her durumda yeni Meclis tarafından hayata geçirilecek ise ve bu şansı bir daha yakalamak artık çok güç ise niye yüksek baraj ve geri kalmış siyasi partiler yasasını hemen değiştirmiyoruz? Böyle bir partiler üstü ortak yaklaşım yeni Anayasa sürecini ve uzlaşma ortamını güçlendirmez mi? Bunların süratle değerlendirilmesi mümkün."

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD), Türkiye'nin çağdaş, özgürlükçü ve demokratik bir Anayasaya kavuşması için başlattığı çalışmalar kapsamında düzenlenen ilk yuvarlak masa toplantısının sonuçları da Görüş Dergisi'nin Ekim sayısında yayınlandı.

TÜSİAD Görüş Dergisi'nin yeni sayısında, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof. Dr. Ergun Özbudun, Prof. Dr. Mithat Sancar ve Dr. Prof. Turgut Tarhanlı'nın katılımıyla yuvarlak masa toplantısı yapıldığı belirtildi.
Toplantıda, anayasanın temel ilkeleri, yapılış biçimi ve hazırlık süreci değerlendirildi.



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,814 µs