En Sıcak Konular

Saadet'te istifa depremi...

5 Ekim 2010 14:43 tsi
Kurtulmuş'un partiden ayrılmasından sonra yeni istifalar da birbirini izliyor...

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Bağce, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un saflarına katılmak için partisinden istifa ettiğini açıkladı.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un partisinden ve Genel Başkanlık görevinden istifa etmesinden sonra SP'de sular durulmuyor. Son olarak SP GİK üyesi Doç. Dr. Emre Bağce de partisinden istifa etti. Doç. Dr. Bağce, yaşanan yeni süreçte Kurtulmuş ile olacağını söyledi. 'Her türlü süreçte kendisinin yanında olacağız.' diyen Bağce, "Destek veriyoruz. Türkiye'ye yeni bir soluk kazandıracak." ifadesine yer verdi.


Kurtulmuş'un yapacağı siyasetin Türkiye ile sınırlı kalmayacağını belirten Bağce, Kurtulmuş'un siyaset tarzının tüm insanlığı kuşatan bir sistemde olacağını ifade ederek, "Siyaseti farklı terimlerle bizim insanımızı kuşatacak şekillerle sadece Türkiye'yi değil, bütün dünyadaki insanları dikkate alan bir siyaset tarzını öngören bir bakış açısı." şeklinde konuştu. Kurtulmuş'un yeni süreçte tüm insanlığı kucaklayacağını kaydeden Bağce, şunları kaydetti:


"Bundan sonrasında bunu daha çok pratiğe dökme şansı olacaktır. Çünkü zaman kaybetmemek gerekiyor. Ben şunu söyleyeyim, genel idare kurulu toplantısına giderken Aşık Veysel'in bir dizesini duydum, içim ürperdi. 'Bir ağaçtan bir yaprak düşse onun acısını içimizde hissederiz' diyordu. O an Bolu civarlarındaydım ve ağaçlara baktım, bir sürü yapraklar dökülüyor. Dolayısıyla bizim insanlarımızı değil, bütün canlılarımızın haklarını, hukuklarını koruyacak bir yapıyı oluşturmak, takip etmek gerekiyor. Dolayısıyla yapılacak çok şeyler var. Her türlü zeminde yapılacak birçok şey var. Kurtulmuş'un özellikle siyasetin toplumsallaşmasında ciddi bir katkısı olacaktır."

SAMSUN'DAN DA İSTİFA KARARI ÇIKTI


ASKON Samsun Şube Başkanlığı görevini bir süre önce bırakan Adnan Öz, şimdi de Saadet Partisi üyeliği ve partideki görevinden ayrılıyor.


Askon Samsun Şube Başkanlığı'nı bırakma sebebini Numan Kurtulmuş ve ekibinin başlattığı harekete destek vermek ve bu çalışmalarda daha aktif rol almak olarak açıklayan Öz, en kısa zamanda belirlenecek bir yol haritasına göre hareket edileceğini kaydetti. Eski ASKON Samsun Şubesi Başkanı ve Saadet Partisi genel merkez delegesi Adnan Öz, "Numan Kurtulmuş Bey ve ekibiyle yolumuza devam edeceğiz. İlk hedef olarak, önümüzdeki ilk seçimlerde yokluğu ciddi anlamda hissedilen muhalefet boşluğunu doldurmak olacaktır." dedi.


Adnan Öz, adil ve sömürgesiz bir dünya düzeni için Samsun'da ve Türkiye'de çalışmaların başladığını ve Samsun'da il ve ilçe teşkilatlarında gerçekleşecek istifalar ile yeni bir parti ve teşkilat yapılanmasına gideceklerini kaydetti. Öz, "Bu kadrolar ile Numan Kurtulmuş'un bahsettiği gibi pergelin sabit ayağını oynatmadan herkesi her kesimi kucaklayan, ülke insanın hiçbirini ötekileştirmeden, rızaya dayalı çözümler üretecek ve bütün sorunları siyasi tecrübeler ışığında çözüme kavuşturacağız." şeklinde konuştu.


SÜNNETÇİOĞLU DA İSTİFA KARARI ALDI

Saadet Partisi(SP)'nde Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un genel başkanlıktan istifasının ardından partideki yaprak dökümü sürüyor. SP Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ahmet Sünnetçioğlu ve GİK üyesi 3 arkadaşı ile Bursa il yönetimi istifa etti. İznik'in SP'li Boyalıca Belde Belediye Başkanı Ali Çil de partisinden ayrıldı.

Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı binası önünde basın toplantısı düzenleyen Ahmet Sünnetçioğlu, Temmuz ayındaki kongreden bugüne kadar yaşanılan süreci anlattı.

Partide kardeş kavgası çıkmaması için sonuna kadar mücadele ettiğini anlatan Sünnetçioğlu, gelinen noktada SP GİK üyeleri Ahmet Okur, Hayrünnisa Kökbıyık ve Osman Mestan ile birlikte istifa etmeyi uygun bulduklarını kaydetti.

Bundan sonra Numan Kurtulmuş'un izleyeceği yolu takip edeceklerini belirten Sünnetçioğlu şöyle devam etti: "Savaş yerine barış istediğimi hep söyledik. Kardeş kavgasını önlemek noktasında her türlü faaliyetleri yapmamıza rağmen geldiğimiz noktada burada siyaset yapma imkânımız kalmamıştır. Biz SP'den bugün itibariyle istifa etmeyi uygun gördük. Doğrusuyla yanlışıyla, eksiğiyle fazlasıyla her türlü faaliyetlerimizi 'iyi olsun' diye yaptık. İyi kötü günlerimiz oldu. Ne yaptıysak hepsini iyi olsun diye yaptık. Yol yürüyüşümüz devam edecektir. Arkadaşlarımızla birlikte bir kardeşlik hukuku içerisinde ayrılışı gerçekleştiriyoruz. Numan Kurtulmuş'u yakından takip edeceğiz. Kendisi 15 gün içerisinde Ankara'da bir basın toplantısı düzenleyerek yeni yol haritasını belirleyecek. Bu istifa süreci çalışılmış bir olay değil. Benim buraya geleceğimi duyan arkadaşlarımız gelmiş." dedi.

Sünnetçioğlu, gazetecilerin "Yeni parti seçime girebilecek mi?" yönündeki sorusu karşısında, "Numan Kurtulmuş Bey gerekli açıklamayı yapacak." demekle yetindi.

Sünnetçioğlu'nun ardından konuşan SP Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış da, kendisiyle birlikte yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğunun istifa ettiğini açıkladı.

Karacabey, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, Keles, Mustafakemalpaşa, İznik ilçe yönetimlerinin tamamen istifa ettiğini belirten Tanış, Gemlik, İnegöl, Gürsu, Osmangazi ve Orhangazi ilçe yönetim kurulundan da bazı isimlerin partiden ayrıldığını kaydetti.

Tanış, şöyle konuştu: "Yönetim kurulumuzun çok büyük bir kısmı bizimle beraber istifalarını sunduk. Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil, Gençlik Kolları başkanımız ve üyeleri, Hanım Kolları başkanımız ve yönetimdeki arkadaşlarımız istifa etmiştir. Diğer ilçelerden de istifalar söz konusu. Biz sadece yönetim kurulu olarak tavsiyelerde bulunduk ve istifa dilekçeleri geldi. Eski Genel Başkan Yardımcımız Sünnetçioğlu'na teslim ettik."

SP'den istifa ettiğini açıklayan İznik'in Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil de "Türkiye, artık kabile Milli Görüş'ten genel Milli Görüş'e doğru gidiyor." ifadesini kullandı.

SAADET PARTİSİ ERZURUM İL TEŞKİLATI  DA İSTİFA ETTİ

Saadet Partisi Erzurum İl Yönetimi ve 16 ilçe teşkilatındaki üyeler toplu istifa etti.

İl Başkanı Teoman Kümbet, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 11 Temmuzdaki kongreden bu yana yaşanan gelişmeler nedeniyle artık Saadet Partisi'nde siyaset yapma imkanı kalmadığını belirterek, daha fazla çatışmaya, kırgınlıklara ve anlamsız zaman kaybına vesile olmamak için Erzurum İl Yönetimi ve 16 ilçe teşkilatı olarak istifa etme kararı aldıklarını bildirdi.

Zor bir karar verdiklerini ifade eden Kümbet, ''Kaç yıllık emeğimizi elimizin tersi ile bir kenara bırakıyoruz ama şundan emin olun ki öz evladının onarılmaz yaralar almasını istemeyen bir öz annenin tavrı ile hareket ediyoruz. Camiamızın, şerefli geçmişini lekeleyecek, enerjisini tüketecek bir sürü tartışmasının sürüp gitmesini, aynı inancı paylaşan kardeşlerimizin kardeşlik hukukunu zedeleyecek bir kavga ve çatışma ortamına sürüklenmesini istemiyoruz'' şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Cemalettin Hınıslıoğlu da partide yaşanan gelişmeleri üzüntüyle takip ettiğini söyledi.

Makam ve mevki heveslisi olmadıklarını ifade eden Hınıslıoğlu, ''Milletimiz için hayırlı olmasını dileyerek partimizden istifa etme kararını aldık'' dedi.

Bu arada Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un istifasının ardından toplu istifa eden il teşkilat sayısı 6'ya ulaştı.

GAZİANTEP'TEN DE İSTİFA HABERİ GELDİ

Saadet Partisi (SP) Gaziantep İl Başkanı Semih Simitçi, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Simitçi ile beraber 5 ilçe başkanı ve bazı yöneticiler partilerinden istifa etti.

Semih Simitçi, SP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 1 buçuk yıldan beri SP Gaziantep İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, "Hepimizin bildiği gibi 11 Temmuz 2010 günü yapılan büyük kongreden sonra yaşanan üzücü hadiseler sonucunda Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 1 Ekim Cuma günü genel başkanlıktan ayrıldı. Ben de yaptığım istişareler sonucunda Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanlığından ayrılıyorum. Bu kararımız siyasi hayatımızda bir son değil yeni bir başlangıç olacaktır. Benimle beraber çalışan bütün kardeşlerime teşekkür ederim." dedi.

Simitçi ile beraber Şahinbey İlçe Başkanı Fethullah Genç, Şehitkamil İlçe Başkanı Necati Büyükkonuk, İslahiye İlçe Başkanı Süleyman Gebelek, Nurdağı İlçe Başkanı Ejder Kaplan ve Oğuzeli İlçe Başkanı Ömer Özdemir ile Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Köse ve bazı yöneticiler de Saadet Partisi ile yollarını ayırdı.


KASTAMONU TEŞKİLATI DA İSTİFASINI VERDİ

Saadet Partisi (SP) Kastamonu il yönetimi ve merkez ilçeyle birlikte toplam 9 ilçenin yönetim kurulu toplu istifa etti. Saadet Partisi İl Başkanı Necati Atak, "Kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine, dostça bir ayrılığın daha doğru olacağına inandığımızdan Saadet Partisi'nden istifa ediyoruz" dedi.


Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanlığı'nda yapılan istişare toplantısının sonucunda Kastamonu'da kurulmuş, kongresi yapılmış ve teşkilatlanmış 11 ilçeden merkez, Taşköprü Abana, Ağlı, Araç, Çatalzeytin, Doğanyurt, İhsangazi ve Seydiler olmak üzere toplam 9 ilçe yönetim kurulu ve üyeleri ile il başkanı ve İl Yönetim Kurulu'nun tamamına yakını istifa etti.

SP'nin eski lideri Numan Kurtulmuş'un dedesinin Kastamonulu olması nedeniyle seçim çalışmalarını "Kastamonu'dan Başbakan çıkacak" paralosuyla yürüten ve Kurtulmuş'a yakınlığı ile bilinen SP Kastamonu İl Başkanı Necati Atak istifa gerekçelerini şu şekilde açıkladı: "11 Temmuz'da gerçekleşen Büyük Kongre'den sonra meydana gelen olaylar Saadet Partisi'nin artık bir derlenme toparlanma adresi olmaktan çıktığını göstermektedir. Önce ahlak ve maneviyat söylemi ile yola çıkan bir partide ahlaki ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan söylem ve hareketler, hakaret ve fiili saldırılar gerçekleşmiş, teşkilat mensuplarımız kardeş kavgasına sürüklenmek istenmiştir. Kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine, dostça bir ayrılığın daha doğru olacağına inandığımızdan Saadet Partisi'nden istifa ediyoruz."


Yapılan toplantıda Kastamonu'nun ilçelerinden Daday ve Tosya ilçe yönetimleri bir süre daha bekleme kararı aldı.

 


AJANSLAR



Bu haber 973 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,931 µs