En Sıcak Konular

Rijkaard'ı Fenerbahçe gönderebilir!

5 Ekim 2010 13:46 tsi
Galatasaray'da bir çok yönetici Rijkaard'ın Fenerbahçe derbisinden önce gönderilmesini istiyor.

Milli maçlar nedeniyle Süper Lig’e verilen 10 günlük arada gerekli operasyonun yapılmasını isteyen sarı kırmızılılar, “Eğer Fenerbahçe derbisine Frank Rijkaard’la çıkarsak, oynadığımız bu futbolla kötü sonuç kaçınılmaz olur” görüşünü savunuyor.

SPOR Toto Süper Lig’de 7 haftada 3 yenilgi alarak tarihinin en kötü 3. başlangıcını yapan G.Saray’da teknik direktör Rijkaard’ın kredisi tükendi. Yöneticilerin çoğunluğu, Hollandalı hoca ile bu işin yürümeyeceği fikrini benimsemiş durumda. Öyle ki, milli maç nedeniyle verilen 10 günlük arayı fırsat bilerek yolların bir an önce ayrılması gerektiğini savunuyorlar. Ve yaklaşan F.Bahçe derbisi önce bir kaygılarını açıkça dile getiriyorlar; “Kadıköy’e Rijkaard’la gidersek, bu futbolla kötü sonuç kaçınılmaz olur.”

Neşter bir an önce vurulmalı

Yöneticilerin çoğu böyle düşünüyor. Başkan Adnan Polat ile ikinci başkan Mehmet Helvacı ise Rijkaard’a en azından devre arasına kadar şans verilmesinden yana. İkili, Hollandalı’nın takıma oynattığı futbolu beğenmese de ona biraz daha zaman tanınması gerektiğini savunuyorlar.

İşte G.Saray’da fikir ayrılığına neden olan Rijkaard konusunun detayları...

1.5 yılda hiçbir şey yapmadı

Yöneticilerin büyük bölümü Rijkaard’ı umutsuz vaka olarak görüyor ve onunla bu işin yürümeyeceğine inanıyor. Hollandalı’nın futbolcularla sorun yaşaması, başarısız olmasına rağmen 4-3-3 sisteminde ısrar etmesini örnek gösteriyorlar. Ve diyorlar ki; “Rijkaard, 1,5 yılda takımı bir gram ileri götüremedi.”

Sorunlar çığ gibi büyüyor

Sorunlara çözüm bulmak şöyle dursun, çığ gibi büyümesini sağlıyor. 20 gün sonra oynanacak derbi maçı önesi sinyaller kötü. Kadıköy’e Rijkaard’la gidilmesi durumunda bu futbolla kötü sonucun kaçınılmaz olduğunu ifade ediyorlar. Ve bir an önce değişikliğin yapılması gerektiğini savunuyorlar.”

Operasyon hemen yapılmalı

Ve operasyon için en uygun zamanın olduğunu belirtiyorlar. Milli maçlar nedeniyle liglere 10 gün ara verildi. Yöneticiler, “F.Bahçe ve Beşiktaş’la aramızda 1 puanlık fark var. Şampiyonluk şansımız hala yüksek” diyorlar.

Faturası 5 milyon Euro

RİJKAARD, G.Saray’dan yıllık 3.5 milyon Euro para alıyor. Antrenör Johan Neeskens, kondisyonerler Carlos Alberto ve Roca Pujol ise toplam 1.5 milyon Euro kazanıyor. Kısacası Rijkaard ve ekibinin sarı kırmızılı kulübe yıllık toplam maliyeti tam 5 milyon Euro.

İŞTE TEKNİK DİREKTÖR ADAYLARI

Fatih Terim %85

G.Saray’a üst üste 4 lig şampiyonluğu ve UEFA Kupası’nı kazandıran Fatih Terim, en güçlü aday. Başta Arda olmak üzere yerli oyuncular Terim’i istiyor.

Ersun YANAL %10

Eskişehirspor’u federasyondaki görevi nedeniyle geri çeviren Ersun Yanal’ı, F.Bahçeli olarak lanse edilmesi ve Hakan Şükür’le yaşadığı tartışma şansını azaltıyor.

Abdullah AVCI % 5

Gelecekte G.Saray’ı çalıştırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak şu aşamada şansı bir hayli düşük. Yönetim, Avcı’nın bu yükü kaldıramayacağı düşüncesinde.

hurriyet

 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,591 µs