En Sıcak Konular

Genelkurmay Başkanlığı harekete geçti

5 Ekim 2010 13:09 tsi
Genelkurmay Başkanlığı harekete geçti

Genelkurmay Başkanlığı yasadışı dinlemelere karşı harekete geçti...

Genelkurmay Başkanı’nın makam odası ve hemen bitişiğindeki çok gizli görüşmelerin yapıldığı kozmik odanın duvarları, yasadışı dinlemelere karşı tamamen çelik zırh alaşımlı panellerle kaplandı.

Genelkurmay Başkanlığı yasadışı dinlemelere karşı duvarlara çelik plakalar dahil bir dizi hassas tedbiri yürürlüğe koydu. Yakın geçmişte Genelkurmay Elektronik Sistemler (GES), İstihbarat, Harekat ve Adli Müşavirliği dahil bir çok birim, ortam dinlenmesiyle yasadışı izlenmişti.

Genelkurmay Başkanı’nın makam odası ve hemen bitişiğindeki çok gizli görüşmelerin yapıldığı kozmik odanın duvarları, tamamen çelik zırh alaşımlı panellerle kaplandı. Bazı duvarlar yeniden örüldü. Genelkurmay İkinci Başkanı ile Harekat ve İstihbarat başkanlarının makam odaları dahil, birçok odada benzer çalışmalar yapıldı.

Genelkurmay Karargâhı’nın yanı sıra kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve ordu komutanlıklarında da dinlemelere karşı önlem alındı. Hürriyet gazetesinin haberine göre böcek taramasından geçirilen birimlerde, dinleme frekanslarını önleyen jammer’lar devreye sokuldu.

Bu önlemler arasında, gazeteciler ve ziyaretçilerin, cep telefonu ve taşınabilir hafıza kartları ile karargâhlara alınmaması, telefon hatlarının gizli tutulması ve sık sık değiştirilmesi, personelin görev sırasında cep telefonuyla konuşmamaları gibi güvenlik önlemleri de bulunuyor.

Yasa dışı dinlemelerin mağdurları arasında Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ve HSYK üyeleri de bulunuyor. Yargıtay ve Danıştay santrallerinin dinlenmesi skandalı da kamuoyuna yansıdı.

ntv



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,820 µs