En Sıcak Konular

'Anadolu'da yaygın olan hurafelerin çoğu İsrailiyet kaynaklı'

5 Ekim 2010 12:48 tsi
9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Aşık, toplumdaki yaygın olan çoğu hurafelerin İsrailiyet (İslam diniyle ilgilisi olmayan uydurma sözler) kaynaklı olduğunu söyledi.

İslam dininin temelini Allah'ın yüce kelamı Kur'an-ı Kerim ve Kainatin Efendisi Hz. Muhammed (SAV)'in kutlu kelamının oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Nevzat Aşık, İsrailiyet kaynaklı çoğu hurafe ve batıl inançların dinin özünden uzaklaştırmaya yönelik olduğunu ifade etti.
 
Aşık, Manavgat Müftülüğü'nün Delta Düğün Salonu'nda Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Camilerin ve Din Görevlilerinin Dini ve Sosyal Fonksiyonları konulu bir konferans verdi. Konferansın ardından Aşık, Sahabe ve Hadis Rivayeti, Hz. Aişe'nin Hadisciliği ve İbadette Aşırılığa Karşı Hz. Peygamberin Tutumu ve Tavrı isimli kitabını imzaladı. Bu sırada konferansa gelenlerin hurafelerle ilgili sorunlarını cevaplayan Aşık, Osmanlı Devleti'nin son zamanlarında 1738 yılında Anadolu'da hurafelerin yayılması için 30 bin kitap dağıtıldığını kaydetti. Aşık, "Bugün günümüzde Anadolu'daki çoğu batıl inançların kaynağı İsrailiyet kaynaklı kitaplardır. Ülkemizde Oryantalistler (batılı şarkiyat araştırmacıları), insanımızı İslam dininin özünden uzaklaştırmak için her türlü kara propagandayı yapmış. Halen Anadolu'da bir yerde baykuş öttüğünde yakın çevreden cenaze çıkacağına inanılır. İşte bunun gibi halen yüzlerce batıl inanç var. Baykuşlar aslında gece görüşü çok kuvvetli hayvanlar. Geceleri örümcek, yılan ve akrep gibi zehirli hayvanları avlarlar. Hurafelere ve batıl inançlara karşı topyekun mücadele etmemiz gerekir. Bunun için Rabbimizin yüce kelamı Kur'an-ı Kerim'le, Habibim dediği kainatın efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in söylediği kutlu sözlerini doğru şekilde okumamız gerekir." diye konuştu.

Bazı felsefecilerin televizyon programlarına çıkarak İslam dini hakkında ahkam kesmesine karşı olduğunu belirten Aşık, uzmanlık alanı olmamasına rağmen hadisi şerifler hakkında yorum yapan felsefecileri görünce çok şaşırdığını kaydetti.

cihan

 



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,728 µs