En Sıcak Konular

Oğul Perinçek'ten Türkiye şikayeti

5 Ekim 2010 12:18 tsi
Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek, Azerbaycan basınına Türkiye'yi şikayet etti.

İşçi Partisi( İP) Genel Başkanı ve hapisteki Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek, Azerbaycan basınına Türkiye'yi şikayet etti. 'Ria Novosti- Azerbaycan' ajansına konuşan Mehmet Perinçek, Ankara'nın Türkiye-Ermenistan müzakereleri sırasında Bakü'nün arkasında gizli dolaplar çevirdiğini iddia etti. Perinçek'in iddiasına göre, Azerbaycan Rus ajanları sayesinde Türkiye'nin gizli planlarından haberdar oldu.

Ermenistan'la imzalanan protokole değinen Perinçek, "Türkiye-Azerbaycan ilişkileri çerçevesinde özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ermenistan'la imzaladığı protokolü ele almak lazım. ABD'nin bölgesel planları çerçevesinde Washington'un baskısıyla imzalanan protokol, Türkiye'nin ulusal çıkarına ciddi zarar verecek. Belge Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine de zarar verdi" iddiasında bulundu.

Oğul Perinçek'e göre Ankara, Ermenistan'la yaptığı "gizli görüşmeler" hususunda Bakü'ye bilgi vermedi. Perinçek, "Dolayısıyla, maalesef Azerbaycan arkasındaki gizli oyunları Rus ajanları sayesinde öğrendi. Gizli görüşmelerin üstü açıldığında ise üst düzey Türk bürokratlarının Bakü'ye, "Biz yıllardır üzerimizde yük olan Kıbrıs sorunundan kurtulduk. Siz de Karabağ'ı verin, kurtulun." dediklerini iddia etti.

AZERİ BAYRAĞI STADA SOKULMADI

Ankara ve Bakü arasındaki ilişkilerde güven sorunu olduğunu illeri süren Perinçek, "Ankara ve Bakü arasındaki ilişkilerinde güvenin üzerini örten gölge Türkiye-Ermenistan protokolünün imzalanmasıyla daha da koyu bir renk aldı. Belge Yukarı Karabağ ihtilafının çözümününe hiç katkı sağlamıyor. Türkiye -Ermenistan futbol karşılaşmasında Azeri bayrağının sahaya sokulmasının yasaklanması, bu protokolün gerçek yüzünü göstermek bakımından ilginç. Bu oyunu bozmak lazım. Bunu sözle değil, eylemle yapmak mümkün. İlk adım ise, Türkiye'nin bu protokolü iptal ettiğini açıklaması lazım" ifadesini kullandı.

cihan



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,782 µs