En Sıcak Konular

Çillioğlu dosyası yeniden açılıyor

5 Ekim 2010 09:13 tsi
Eşref Bitlis'in çalışma arkadaşı albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili yeni bir tahkikat açılabilir...

Yeşil’i, Albay Çillioğlu’nu öldürmeye azmettirdiği iddia edilen emekli Tuğgeneral Kuru, star’a konuştu. Kuru “Tahkikat açılır, tahkikat devam eder. Ama ben bununla ilgilenmiyorum, hiçbir şey de söylemem” dedi

Eski Tunceli Jandarma Bölge Komutanı emekli Tuğgeneral İsmail Kuru “Albay Kazım Çillioğlu’nun intihar süsü verilmiş suikaste kurban gittiği” ve “Çillioğlu’nu öldürmeasi için Yeşil’i azmettirdiği” iddialarıyla ilgili yeni bir tahkikat açılabileceğini söyledi. Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çillioğlu’nun “Babamın öldürülmesiyle ilgili İsmail Kuru’nun bilgisine başvurulması, olayın aydınlatılması için hayati önemde” suçlamasına Kuru, star aracılığıyla yanıt verdi.

BUNUNLA İLGİLENMİYORUM

Gökhan Çillioğlu’nun iddialarını hatırlattığımız emekli Tuğgeneral Kuru “Yeniden tahkikat açılır, tahkikat devam eder. Ama ben bununla ilgilenmiyorum, hiçbir şey de söylemem” dedi. Olayın intihar değil suikast olduğu iddiaları üzerine İsmail Kuru “Olabilir, kimsenin dilini tutamazsınız ki. Söylerler bir şeyler. Ben bu konuda hiçbir şey söylemem. Tahkikat devam edecek” dedi.

EŞİMİN TANSİYONU ÇIKTI

Soruları yanıtlamak istemeyen ve telefonu kapatan Kuru’ya daha sonra ulaşmak istediğimizde eşi telefona çıkarak, sağlık durumunun kötü olduğunu anlattı. “Eşimin tansiyonu çok düşük. Psikolojik rahatsızlıkları var” diyen Kuru’nun eşi “neler olup bittiğini bilmediklerini” söyledi.

3 Şubat 1994’te Tunceli’deki askeri lojmanda ölü olarak bulunan Albay Kazım Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çillioğlu şok iddialarda bulunmuştu. İşte o iddialardan bazıları:

ODASINI YEŞİL KULLANIYOR

“İsmail Kuru’nun Yeşil ile nasıl bir ilişkisi olduğu, o gün orada görev yapan personel tarafından çok iyi biliniyor. Yeşil bölge komutanlığını kendi makamı gibi kullanmıştır. Babamın Jandarma Genel Komutanlığına, bölge komutanı Kuru’nun örgüte bilgi sızdırdığı bilgisini vermesi üzerine, bölge komutanlığında özel bir dinleme istasyonu kuruluyor ve dinlemeye alınıyor. Çalışmalar sonuç vermiş ve 2 Şubat 1994’te Kuru görevden alınmıştır. Ne gariptir ki babamın ölümünden hemen sonra Kuru eski görevine döndü.”
 
star



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,785 µs