En Sıcak Konular

Demirel'in önerisi Yılmaz'ı şaşırttı

5 Ekim 2010 09:02 tsi
Demirel'in önerisi Yılmaz'ı şaşırttı
ANAP ve DYP'nin tek çatı altında buluştuğu Demokrat Parti'de sular durulmuyor. Yılmaz Cindoruk'u şikayet ettiği Demirel'den ilginç bir öneri aldı.

Aralık ayındaki kongrede, Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un yerine kimin geleceği tartışmaları merkezine oturdu.
 
İddialara göre, Süleyman Demirel'i evinde ziyaret eden Mesut Yılmaz, Cindoruk ve yönetiminden şikayetçi oldu. Demirel ise Cindoruk'un yerine Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ı önerdi. Ancak Yılmaz'ın buna soğuk baktığı öğrenildi. ANAP'tan gelenlerin haksızlığa uğradığına dair eleştiriler de Yılmaz ile Cindoruk'u karşı karşıya getirdi. Sıkıntının daha önceki bir tartışmaya dayandığı vurgulanıyor. Cindoruk'un, "Bana hukuk dersi mi veriyorsunuz?" diye sert çıktığı Yılmaz'ın, "Ahlak dersi veriyorum." dediği ileri sürülüyor.

DP'de kongre öncesi Ergenekon'dan yargılanan Haberal'ı genel başkan seçtirme projesi gündemde. Bu projeyi ilk dile getiren, Demirel ve Cindoruk'un yakınındaki isimlerden Orhan Keçeli oldu. Demirel'in, Haberal ismini Mesut Yılmaz'a da ilettiği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Süleyman Demirel'i evinde ziyaret eden Yılmaz, Cindoruk ve yönetiminden şikâyetçi oldu. Demirel, bu eleştiri karşısında Cindoruk'un geçici olduğunu söyleyerek, "Mehmet Haberal'ı düşünün." dedi. Yılmaz'ın bu düşünceyi DP'deki arkadaşlarıyla paylaştığı ve projeye sıcak bakmadığı kaydediliyor. Haberal'a alternatif olarak yeni bir isim daha gündemde. DP lideri Cindoruk'la birlikte Ufuk Söylemez, Özden Özbilun gibi DTP kökenli isimlerin halen parti yönetiminde yer alan Prof. Dr. Cem Kılıç ismi üzerinde çalıştığı gelen bilgiler arasında.

DP ile birleşen ANAP kökenlilerin memnuniyetsizliği de partide yaşanan tartışmaların önemli bir bölümünü oluşturuyor. ANAP'tan gelenler, birleşme protokolüne uyulmadığını ve kendilerine verilen sözün tutulmadığını öne sürüyor. Mesut Yılmaz'ın bu konuda Hüsamettin Cindoruk ile haziran ayındaki olağanüstü kongre öncesinde Kı-zılcahamam'da yapılan toplantıda kavga ettiği de ileri sürülüyor. Yılmaz'ın, "Yalan söylüyorsunuz. Sözünüzü tutmuyorsunuz." diye eleştirdiği Cindoruk'tan "Bana hukuk dersi mi veriyorsunuz?" karşılığını aldığı öğrenildi. Cindoruk'un bu sözlerine, "Size hukuk değil, ahlak dersi veriyorum." diyerek sert cevap veren Yılmaz'ın o tarihten itibaren DP ile ilişkilerini dondurduğu da ifade ediliyor.
 
zaman



Bu haber 1,126 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,415 µs