En Sıcak Konular

Memur ek zam alabilecek mi?

5 Ekim 2010 08:34 tsi
Kamu-Sen, memurun taban aylığına ortalama 27 TL ilave zam alma umuduyla bugün Bakan Yazıcı ile buluşuyor.

Referandum öncesi aldığı zamla toplu görüşme defterini kapattığını düşünen memur, bugün yapılacak görüşmeden 27 TL'lik sürpriz zam bekliyor. Hükümetle bugün masaya oturacak Kamu-Sen, zammın verilmesi için referandumda alınan sonucu gerekçe gösterecek. Hükümetin önerdiği zammı onayladığı için görüşmeyi dışarıdan izleyen Memur-Sen de sürpriz zamma sevinmek için bekliyor.

Prosedür mü sürpriz mi?

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, memura 2011 yılı için vermeyi teklif ettikleri zam oranını kabul etmeyen Kamu-Sen'i, uzlaştırma kurulunun önerisini görüşmek için masaya davet etti. Bugün yapılacak görüşme, 4688 sayılı Sendikalar Kanunu'nun gereklerini yerine getirmek, toplu sözleşme sürecini tamamlamak için prosedür gereği yapılacak. Memur-Sen zammı kabul ettiği için, KESK ise görüşmeleri protesto ettiği için masada olmayacak. Ancak, görüşmeden memura sürpriz zam çıkması da ihtimaller dahilinde bulunuyor.

Görüşme öncesinde BUGÜN'e değerlendirme yapan Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, referandumdan "evet" çıkması nedeniyle memur zammında Bakanlar Kurulu'nun değil, uzlaştırma kurulu yerine oluşacak Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun kararının bağlayıcı olacağını hatırlattı. Akyıldız, "Toplu sözleşme süreci tamamlanmadan 12 Eylül sonrasına kaldığı için yeni kurallar geçerli olmalı. Bu nedenle Kurul'un taban aylığına yapılacak 16 artı 22 TL'lik zam önerisinin kabul edilmesini masada talep edeceğiz. Hükümet referandum sonucunun gereğini yerine getirip ortalama 27 TL ilave zammı memura vermelidirî dedi.

Akyıldız, hükümet ile bu noktada uzlaşmaları halinde 27 TL'lik zammın Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulacağını, buradan da zam çıkabileceğini belirtirken, aksi halde hükümeti, referandumun sonucunu yerine getirmemekle eleştireceklerini söyledi.

Hayır oyu verdi zam istiyor

Görüşmeyi değerlendiren Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ise "Biz sonucu imzaladık. Vatandaşlar memnun" dedi. Kamu-Sen'in geçmiş yıllarda imzalamak için can attığı rakamlara bile referandum nedeniyle imza atmadığını savunan Gündoğdu, "Hem referandumdan 'hayır' çıkması için uğraşacaksın. Hem de istemediğin anayasadan yararlanacaksın. Buna Şark kurnazlığı denir. yorumunda bulundu. Gündoğdu, yine de görüşmeden memurlar lehine bir karar çıkması halinde rahatsız olmayacaklarını, aksine sevineceklerini belirtirken, "Bakanlar Kurulu taban aylığına da zam yapmak isterse, bu geçerli olur" diye konuştu.
 
bugün



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,581 µs