En Sıcak Konular

'Öğrencinin sınıftan çıkartılmasına karşıyız'

4 Ekim 2010 20:34 tsi
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, nedeni ne olursa olsun hiçbir öğrencinin ders esnasında sınıftan çıkartılmasına karşı olduklarını söyledi.

YÖK Başkanı Özcan, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yılı açılışına katılmak üzere geldiği Trabzon'da, başına şapka taktığı için sınıftan atılan bir öğrencinin başvurusu üzerine İstanbul Üniversitesi'ne gönderdiği yazıya ilişkin basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Hiçbir öğrencinin nedeni ne olursa sınıftan çıkartılmasına karşı olduklarının altını çizen Özcan, "Bunun bir prosedürü var. O prosedür de bir tutanak tutarsınız, öğrenci altını imzalar, siz de imzalarsınız. Ondan sonra öğrenciyi sınıfta bırakırsınız, dışarı çıkartmazsınız ve o evrakı işleme sokarsınız. Eğer öğrenci bunu bir daha yaparsa yine tutanak tutarsınız. Ondan sonra cezai herhangi bir işlem yapılabilirse yapılabilir. Hoca bunları yapmadan direkt dışarı atmış. Biz de bunun uygun olmadığını, hiçbir öğrencinin hiçbir nedenle dersten dışarı çıkartılmaması gerektiğini kendilerine söyledik. Başörtüsüyle de direkt alakalı bir konu değildir. Çünkü öğrenci şapka giyiyor, başörtüsü değil." dedi.

Özcan, bu kararın başörtülü öğrencileri de kapsayıp kapsamadığı sorusu üzerine, "Tabi tabi. Herhangi bir nedenden dolayı hiçbir öğrenciyi dışarı atmak doğru değil. Tutanak tutulur, öğrenci de hoca da imzalar, ondan sonra ne yapılacaksa yapılır. Ama ders gören öğrenciyi dersin yarısında dışarıya çıkartmak çok hoş bir şey olmasa gerek. Biz onu önlemeye çalıştık." ifadelerini kullandı.

Üniversitelerdeki başörtüsü sorunun çözümüne ilişkin bir başka soruya da Özcan, şu cevabı verdi: "Biliyorsunuz siyaset bugünlerde o işlerle uğraşıyor. Zannediyorum yakın zamanda çözülür. Biz zaten söyleyeceğimizi bugüne kadar söyledik. Partilerimiz uğraşıyor, bir konsensüs sağlanırsa neden olmasın. Evvelden oluyordu."

(CİHAN)



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs