Özal açıklaması | " /> Özal açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

Orgeneral Güner'den Özal açıklaması

4 Ekim 2010 17:58 tsi
Orgeneral Güner'den Özal açıklaması Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Ahmet Özal'ın babasının ölümüyle ilgili olarak ''Babam öldüğünde yanında başyaveri Arslan Güner vardı. Ondan randevu istedim ama 17 yıldır cevap gelmedi'' iddialarına yanıt verdi.

Bir dergiye konuşan Ahmet Özal, babasının ölümüyle ilgili şüphelerini anlattı ve Eski MGK Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu'nun ardından bu kez de dikkatleri Özal'ın başyaveri, Genelkurmay İkinci Başkanı Arslan Güner'e çevirdi.

İşte Özal'ın iddialarından satır başları:

88'DE SUİKASTI ÇÖZMÜŞTÜ

Babam 88'de kendisine yapılan suikastı çözdü. 5-6 ay sonra her şeyi biliyordu. İsviçre'deki para hareketlerini, kim kime ne para vermiş vs... Ama 'Ben bunu açıklarsam Türkiye karışır. Bir ivme var, Türkiye'nin kalkınması bana suikasttan daha önemli' dedi. Yani bildiği için sustu. Bunun derin bir yapı olduğunu, kontrgerilla ya da Ergenekon gibi bir yapı olduğunu fark ettiği için konuşmadı. Suikastı bildiği halde bu derin yapıda birlikte çalıştığı insanlar oldu. Sabri Yirmibeşoğlu ile birlikte çalıştı. Yirmibeşoğlu 88'de 6 ay MGK Genel Sekreterliği yaptı. 1987 yılında Öztorun yerine Torumtay getirilmemiş olsaydı Sabri Yirmibeşoğlu Genelkurmay Başkanı olacakmış, geçen kendisi söyledi.

'MÜSAİT DEĞİLİM BİLE' DEMEDİ

Yine bu derin yapıdan olabilecek babamın başyaveri vardı. Arslan Güner. Genelkurmay İkinci Başkanı şu anda. Daha önce istihbarat başkanlığı yaptı. Babam öldü, 17 yıl geçti, daha onu bir defa görmedim. Ben milletvekiliyken bir kez randevu için telefon açtım sekretaryasına. Ama hiç cevap gelmedi, hiçbir zaman. Müsait değil diye bile bir şey gelmedi. Rahmetli babamın öldüğü gün normalde Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde daimi olarak bir doktor ve ambulans bulunur. İkisi de yok. Ve arabayla götürüyorlar. Önce GATA'ya, sonra birileri yol ve güzergâh değiştirerek Hacettepe'ye götürüyor. Yolda yarım saat kaybediyorlar. Şimdi bunu kim yaptı bilmiyorum. Soru işaretleri tabii.

ASLAN PAŞA'DAN ÖZAL'A YANIT

Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Güner, Ahmet Özal'ın iddialarına yanıt verdi.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner, “8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın ambulansla Hacettepe Üniversitesi Hastanesine götürülmesi dışında vefat ile ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili özel bir bilgiye sahip değilim” dedi.

Güner, “8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın Başyaveri” imzasıyla yaptığı yazılı açıklamada, “bugün günlük bir gazetede yer alan bir haberde ve piyasaya bugün çıkan haftalık bir dergide yer alan bir söyleşide, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın vefatıyla ilgili isminin de geçtiği bazı iddialara yer verildiğini” belirtti.

Güner, açıklamasında şunları kaydetti:

“Vefat olayının meydana geldiği 17 Nisan 1993 günü, 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın ambulansla Hacettepe Üniversitesi Hastanesine götürülmesi dışında vefat ile ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili özel bir bilgiye sahip değilim.

Söz konusu haberde ve söyleşide de yer verilen bazı hususlarla ilgili gerçekler şu şekildedir:

a) Halen de geçerli olan Köşk mevzuatı gereği, Sayın Cumhurbaşkanı'nın sağlık hizmetiyle ilgili sorumluluk Başyaver'de değil, Genel Sekreterlik İdari Yardımcılığı'ndadır.

b) Olay olduğunda 8'inci Cumhurbaşkanı, Köşk'ün envanterindeki ambulans ve korumalar eşliğinde hastaneye götürülmüştür.

c) Cumhurbaşkanı, doğrudan Hacettepe Üniversitesi Hastanesinin acil kısmına götürülmüştür. Dolayısıyla önce GATA'ya götürülerek zaman kaybedildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

ç) Olayın ilk anında 8'inci Cumhurbaşkanı'nın yanında eşi hanımefendi, daha sonrasında da önce hizmetliler ve korumalar, bilahare nöbetçi yaver gelmiştir. Başyaver olay yerine geldiğinde ise Cumhurbaşkanı'nın yanında en az altı kişi bulunmaktaydı.”

O gün yaşananlara şahit olan ve olayın görgü tanığı durumundaki birçok görevlinin bugün hayatta olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Soruşturmayı yürüten ilgili ve yetkili makamların daveti halinde hepimizin adalete yardımcı olacağına şüphe bulunmamaktadır” denildi.

hurriyet



Bu haber 1,216 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,422 µs