En Sıcak Konular

Müslümanlara karşı işlenen suçlar artıyor

4 Ekim 2010 16:41 tsi
Müslümanlara karşı işlenen suçlar artıyor Batı ülkeleri, medya tarafından pompalanan ve sürekli devam ettirilen bir ‘Müslüman terörü’ korkusu içinde yaşamaya devam ediyor. Hemen hemen tüm ana medya ağları aynı yolu takip ediyor: “Tüm Müslümanlar terörist değildir ama neredeyse t

Shabana Syed* / TIMETURK

Duke Üniversitesi ve North Carolina Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yapılan bir çalışmaya göre, ‘Radikal İslam’ tarafından yöneltiliyor gibi görünen terörist tehlike abartılıyor.

AB’nin polis ajansı Europol’ün yaptığı açıklamaya göre 2009 yılında Avrupa’da 300’den daha az terör saldırısı kayıtlara geçti ve bunlardan sadece birisi İslamcı bir grup tarafından gerçekleştirildi.

TÜM RERÖRİSTLER MÜSLÜMAN'DIR MESAJI VERİLİYOR

Ama buna rağmen batı ülkeleri, medya tarafından pompalanan ve sürekli devam ettirilen bir ‘Müslüman terörü’ korkusu içinde yaşamaya devam ediyor. Hemen hemen tüm ana medya ağları aynı yolu takip ediyor: “Tüm Müslümanlar terörist değildir ama neredeyse tüm teröristler Müslüman’dır. “

Ama realite, kimsenin pek ilgilenmediği farklı bir duruma işaret ediyor.

FBI'YA GÖRE YAHUDİ TERÖRİST DAHA FAZLA

FBI’ın resmi web sitesinde 1980’den taa 2005’e kadar ABD topraklarında gerçekleştirilen tüm terör saldırılarının listesi mevcut. Bu veriye göre, ABD’de gerçekleştirilen terör faaliyetlerine karşılanlarsa ‘Yahudi’ sayısı ‘Müslüman’ sayısından çok daha fazla.

AI: "MÜLÜMANLARA AYIRIMCILIK" YAPILIYOR

Batıdaki durum kritik bir hal alıyor. Uluslararası Af Örgütü (AI) yakınlarda bir açıklama yaparak, “Müslümanlara karşı ayrımcılık ve zulmün arttığı, onlara karşı işlenen suçlarla çevrili hale geldikleri” uyarısında bulundu.

İTHAMI MANŞET YAP, MAZUMİYET GÖRME

Medyanın bu yaptıklarına en son örnek İngiltere’de rastladık. İngiliz Daily Expres gazetesi ön sayfasında 6 kişiyi yanlış bir şekilde, El Kaide bağlantılı olarak bombalı saldırı yapma planlayanlar” olarak yaftaladı. Ama bu 6 kişinin hiçbir ceza almadan serbest bırakıldıklarını ancak iki gün sonra 9. sayfada küçük bir cümle ile verdi.

Diğer gazeteler de benzer şeyler yazıyorlar. “Media Watch the Express”e göre bunlar “gerçeği” yeniden üretebilecek kadar ileri gitti ve şu iddialarda bulundular: “El Kaide bağlantılı teröristlerin, Roma Katolik Kilisesinin başkanına suikast düzenleyip yüzlerce iyi niyetli hıristiyanı katlederek, kafirlere karşı güçlü bir saldırı planladıklarından korkuluyor.”

Şunun tekrar tekrar üzerinde durmamız lazım; bu gazete bu hikayeyi diğer etnik ve dini grupları işin içine karıştırarak kendisi mi uydurdu, ki o zaman ırkçılığa karşı müthiş bir tepki olacak ve bu gazete kin ve nefreti körüklediği için kapatılmakla tehdit edilecek.

Burada öne çıkan soru şu; karar vericiler kim, ana medya ve TV’lerde açık bir şekilde görülen anti-İslam yobazlığını pompalayan kim? Müslümanlara karşı ayrımcılıkta ve saldırıda neden bu kadar alarm verici bir yükselme olduğuna dikkatleri çekmek için bu sorunun, çok acil bir şekilde sorulması lazım.

BBC 'OBJEKTİF' DEĞİL

Mesela BBC iddia ettiği kadar ‘objektif’ değil. Onun ünü, sürekli bir şekilde İsrail yanlısı ve Müslüman karşıtı bir yobazlığın içerisinde olmasından geliyor ki bu artan bir şekilde aşikar bir hal alıyor. Bir çok TV lisansı ödeyicisi(BBC’yi izlemek için ödenmesi zorunlu olan para) 2004’te neden Mark Thompson’un BBC’nin başına getirildiğini ve onun hemen akabinde Tompson’un, bağımsız gazetecilikten taviz vererek İsrail’i ziyaret edip kötülükleriyle ün yapmış Ariel Sharon’la görüşerek İsrail ve BBC arasıbda ‘köprüler inşa etmek’ istediğini merak ediyor.

İndependent’ın 2005 yılında yayımladığı bir habere göre BBC’deki kaynaklar şu açıklamalarda bulundu: “Çok fazla kişi bunu bilmiyor ama Mark aslında çok dindar birisi. Kendisi bir Katolik ama karısı Yahudi ve Mark İsrail’in meseleleriyle haleflerinden çok daha fazla ilgili.”

BBC, SANSÜRCÜDÜR

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırı sırasında BBC eleştirilere muhatap oldu, bir çok kişi BBC muhabirlerinin İsrail’in anlattığı öyküleri doğrudan haberlerinde kullanmasından şikayet etti. Ve binlerce yaralı ve sakat erkek, kadın ve çocuklara karşı BBC’nin son hakareti, Gazze için yardım toplayan bir vakfın görüntülerini yayınlamama kararı almasıydı.

İsrail komandaları yardım gemisine baskın düzenlediği ve dokuz Türk aktivisti öldükleri zaman, BBC’nin Panaroma programı, İsrailin kendi ürettiği videoları kullanarak taraf tutmakla suçlandı. Bağımsız belgesel yapımcılarından Anthony Lawson şunları iddia ediyor: "Panaroma programının önyargılı ve genelde hakikati yansıtmayan bir şekilde İsrail mezalimini işlemesi (özellikle de Son Gazze saldırılarından sonra), dünyanın en etkili yayın kuruluşunu gerçekte kim yönettiği konusunda kamuoyunu bir sorgulama yapmaya sevk etmeli."

BBC’nin İsrail’e olan desteği her zaman var olmuş olabilir ama bu daha az aşikardı. 11 Eylül Hakikat Hareketi’nin dikkat çektiği bir haber parçası, hükümetlerle medya arsında hangi ölçüde bir gizli anlaşmanın olduğunu merak etmeye sevk ediyor insanı. 11 Eylül Hakikat Hareketi’nin dikkatlere sunduğu üzere; BBC 11 Eylül günü canlı yayında Salomon binasının (Dünya Ticaret Merkezi 7) yıkıldığını, bina yıkılmadan yarım saat önce duyurdu. Oysa video açıkça gösteriyor ki, bu bina henüz hasar bile almamıştı!

MEDYANIN SAHİPLEİ SİYONİST

Medya’nın çoğuna Siyonistlerin sahip olduğu iddiası çok fazla zorlama bir şey değil; sadece Amerika’da Yahudiler CBS, NBC, ABC, Time, Newsweek gibi medya kuruluşlarına sahip ve bu onlardan sadece birkaç tanesi. Aynı zamanda Wall Street Journal, New York Times, Washington Post gibi trendi ve gündemi belirleyen çok güçlü gazetelere de sahipler ve bütün bunlar tüm bültenlerde neden benzer öykülerin kullandığını açıklıyor.

Buradaki durum şu; Yahudiler muhtemelen bütün ana akım medya kuruluşlarına sahipler ve bu pozitif bir durum çünkü onlar yüzyıllar boyunca çileler çektiler ve bu yüzden zulüm gören diğerleriyle de empati kurabilirler.

Burada şaşırtıcı olan şu; bu medya kuruluşları empati kurmak yerine neden anti-Müslüman bir hassasiyet gösteriyorlar?

YAHUDİ OLMAKT SORUN YA SİYONİST OLMAK?

Bunun cevabı çok basit; Yahudi olmak iyi bir şey ama bir Siyonist olmak problem teşkil ediyor ve ana akım medya Siyonistlerin yayılmacı acendasını Müslümanların aleyhine olacak bir şekilde açık açık destekliyormuş gibi gözüküyor.
İsrail, Yahudi kavramını Siyonist kavramıyla eş anlamlı hale getirmeye çalışıyor ama bunu yapamaz. Çünkü Yahudilik Tevratın öğretilerini takip eden barışçıl bir din ama Siyonizm bir siyasi faşist hareket ve ırk ayrımı propagandası yapan ve merhamet ve şefkatin sadece Yahudilere ait olduğunu, diğer insanlara yönelik olmadığını savunan Talmud’un öğretilerini takip eder.

Siyonizm’e katılmayan bir çok Yahudi var. Neturei Karta bu gruplardan birisi ve bu “Dine aykırı rejime” (Heretic regime) karşı ve Filistin meselesinin aktif bir destekcisi.

Shabana Syed*: Ünlü bir gazeteci ve yazar.

Bu yazı Turgut Alp Boyraz tarafından Timeturk.com için tercüme edilmiştir.



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,883 µs