En Sıcak Konular

Fatih Akın'a liyakat nişanı

4 Ekim 2010 15:38 tsi
Türk asıllı yönetmen Fatih Akın'a yaptığı hizmetler için liyakat nişanı verildi...

Başarılı yönetmen Fatih Akın'a, kültürel alanda yaptığı üstün hizmetler dolayısıyla Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff tarafından Liyakat Nişanı (Verdienstorden) verildi.

Berlin'deki Cumhurbaşkanlığı konutu Bellevue Sarayı'nda düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Wulff, aralarında Akın ve tanınmış Alman oyuncu Katja Riemann'ın da bulunduğu 36 şahsiyete, siyasi, ekonomik ve kültürel alanda gösterdikleri hizmetten, ayrıca doğanın korunması ve göçmenlerle kimsesiz insanlar için harcadıkları çaba dolayısıyla Liyakat Nişanı verildi.

Wulff, yaptığı konuşmada, toplam 16 eyaletten vatandaşların topluma sağladığı siyasi, ekonomik ve kültürel hizmetlerin bir demokrasi için kaçınılmaz olduğuna vurgu yaparak, üstün hizmet gösteren ve Liyakat Nişanı'na layık görülen herkese teşekkür etti.

Liyakat Nişanı'nı, insanları çabalarında teşvik etmek ve Almanya'nın kendilerine müteşekkir olduğunu göstermek amacıyla verdiklerini ifade eden Wulff, nişan alan kişilerin çabalarını sürdürmelerini dilediğini ve isteklerini de dinlemek istediğini kaydetti.

Törende Akın'ın, filmlerinde ağırlıklı olarak göçmenlerin Alman toplumuna uyumunu, kültürel çeşitliliği, yurt sevgisini ve yabancılığı konu aldığı, büyük bir doğallık ve açıklılıkla Türk kökenli Almanların Almanya'daki sorunlarını ve Almanya ile Türkiye arasında mevcut olan toplumsal farklılıkları işlediği belirtildi.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası ödül aldığına işaret edilen Akın'ın, hem sanat alanında, hem de toplumsal çabalarında üstün hizmet verdiği kaydedildi.

Akın, Türk gazetecilere yaptığı açıklamada da, Liyakat Nişanı'nı almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Wulff'un, dün iki Almanya'nın birleşmesi vesilesiyle yaptığı konuşmayı nasıl bulduğu şeklindeki bir soruya karşılık Akın, Wulff'un, sürekli insan hakları için mücadele eden bir kişi olduğunu ve konuşmasında ırkçılığa karşı birlik çağrısı yaptığını, bunun önemli olduğunu, ırkçılığın Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede yayıldığını ifade etti.

Gelecekteki projeleri hakkındaki bir soru üzerine Akın, üzerinde çalıştığı bir senaryo olduğunu ancak şimdilik daha fazla bilgi vermek istemediğini söyledi.

cihan



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,635 µs