En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu söyledi, gidiyorlar

4 Ekim 2010 14:07 tsi
Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine, CHP'lilere yine yol göründü.

Avrupa'ya verilen söz gereği yeni bir “Kürt Raporu” hazırlamak için bölgeye gidenCHPheyeti, bol bol kebap yiyip, 3-5 görüşme yaptıktan sonra elleri boş Ankara'ya dönmüştü...

Vakit'in “Kürt Raporu rafa kalktı” manşetinden sonra, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine, “CHP'li arkadaş”lara yine yol göründü... Heyet, yeniden Güneydoğu'ya gidecek.

CHP'nin partide yeni bir Güneydoğu duyarlığı oluşturmak ve gelişen son süreçler ışığında yeni bir Kürt raporu hazırlamak için yaptığı girişimler, tartışmalara rağmen sürüyor. CHP heyeti, referandumdan hemen sonra bazı Avrupalı kurumlara verilen söz gereği yeni bir Kürt raporu hazırlamak için gittiği Doğu ve Güneydoğu gezisinin ardından ortaya somut bir rapor koyamayınca ve gazetemizin bu durumu haberleştirerek kamuoyuna duyurması üzerine, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla yeni bir geziye daha çıkma kararı aldı.

CHP'nin resmiinternetsitesinde 29 Eylül 2010 tarihinde heyetin en son Tunceli ve Elazığ'daki temaslarını da bitirip Doğu ve Güneydoğu gezisini tamamlayarak Ankara'ya döndüğü bilgisi verilirken, önceki gün CHP Sözcüsü Hakkı Süha Okay tarafından yapılan açıklamada, “heyetin bölgede temaslarını sürdürdüğü” iddia edildi. Oysa 29 Eylül 2010 tarihinde aynı siteden duyurulan bilgi notunda, “Dün Elazığ'da temaslarını sürdüren CHP Komisyonu, Tunceli'de de çalışmalarını tamamladıktan sonra Ankara'ya döndü” deniliyordu.

BÖLGEDE ŞU AN KİMSE YOK

CHP'nin internet sitesinde yayınlanan bilgi notunda heyetin Mardin, Şırnak, Diyarbakır, Kars, Ardahan, Iğdır, Elazığ ve Tunceli illerinde temaslarını tamamlayıp Ankara'ya döndüğü belirtiliyordu. Gerçekten de heyeti oluşturan isimlerin tamamı en son Elazığ ve Tunceli'de Çarşamba ve Perşembe günü temaslarını tamamlayıp Ankara'ya döndüler. Buna rağmen CHP'den yapılan önceki günkü açıklamada heyetin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü iddia edildi. Oysa CHP heyetinden hiçbir isim şu an itibariyle bölgede değil.

KILIÇDAROĞLU TALİMAT VERDİ: “TEKRAR GİDİN”

Gerek heyet üyeleri arasındaki fikir ayrılıkları ve gerekse yapılan gezide özellikle muhafazakar kesimlerle görüşme yapılmamış olmasının bölgede eleştiri konusu edilmesi üzerine Kılıçdaroğlu tarafından ikinci bir bölge gezisinin planlandığı, bu gezide STK ayrımı yapılmaksızın daha geniş katılımlı görüşmeler gerçekleştirilmesinin amaçlandığı belirtildi. Muhafazakar sivil toplum kuruluşlarıyla görüşme yapılmamasının sorumlusunun heyet üyelerinden Mehmet Faraç olduğu, Faraç'ın Diyarbakır'daki dar çevresinin yapılan ilk geziye damgasını vurduğu bildirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuyla da özel olarak ilgilendiği kaydedilirken, Cumartesi gün Ankara'da il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, her ne sebeple olursa olsun partide kavga istemediğini vurguladığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun “Oturma lüksümüz yok, Türkiye'yi köy köy gezeceğiz. Niye gezmiyoruz, gezeceğiz. Kahveye, tarlaya gideceğiz, anlatacağız. Yorulmayacağız” sözleri, kavgacı unsurlara önemli bir gönderme olarak algılandı.

Vakit'e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP'nin Komisyon Başkanı Haluk Koç da, rapordan vazgeçmediklerini ancak ikinci bir gezi tertip edeceklerini belirterek, “Çalışmalarımız henüz bitmedi. İkinci bir turumuz daha olacak. Rapor o gezimizden sonra şekillenecek” dedi.

Haluk Koç, yeni hazırlanacak olan Kürt raporunun Sencer Ayata başkanlığındaki heyet tarafından hazırlanması gibi alınmış bir kararın da bulunmadığını belirterek, kendisinin başkanlığını yaptığı heyetin halen çalışmalarını devam ettirdiğini ve önümüzdeki süreçte bu çalışmaları somutlaştırarak önemli veriler ortaya koyacağını söyledi. Haluk Koç ayrıca, Doğu ve Güneydoğu gezisini gerçekleştiren komisyon üyeleri arasında bir fikir ayrılığı çıktığı yönündeki bilgilerin de abartılı olduğunu belirterek, heyetin uyum içinde çalıştığını sözlerine ekledi.

VAKİT 

 



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,003 µs