En Sıcak Konular

Ahmet Özal'dan bir iddia daha!

4 Ekim 2010 12:14 tsi
Ahmet Özal'dan bir iddia daha! Özal suikastı bilmeceye döndü... Ahmet Özal, Yirmibeşoğlu'ndan sonra bu kez Başyaver Arslan Güner'i işaret etti.

‘Babamı Yirmibeşoğlu öldürttü’ diyen Ahmet Özal, bu kez dikkatleri Başyaver Arslan Güner’e çevirdi: “Köşk’te daimi bir doktor ve ambulans bulunur. O gün ikisi de yok. Arabayla götürüyorlar babamı. Yolda yarım saat kaybediyorlar. Öldüğünde yanında başyaveri Arslan Güner vardı. Ondan randevu istedim ama hala cevap gelmedi”

Son dönemdeki iddialarıyla Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili yeniden soruşturma açılmasını sağlayan Ahmet Özal, iddialarına devam ediyor. Bugün piyasaya çıkacak olan Aksiyon dergisine konuşan Ahmet Özal, babasının ölümüyle ilgili şüphelerini anlattı ve Eski MGK Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu’nun ardından bu kez de dikkatleri Özal’ın başyaveri, Genelkurmay İkinci Başkanı Arslan Güner’e çevirdi.

İşte Özal’ın açıklamalarından çarpıcı satır başları:

KÜRT MESELESİNİ BİTİRECEKTİ:

En son babamla 93’te Aşkabat’ta konuştuğumuzda “Türkiye’ye döneceğim, PKK ve Kürt meselesini bitireceğim.” demişti bana. Bunun bitmesini istemeyen güçler, her kimseler, derin yapı-PKK ilişkisini inceleyen Uğur Mumcu ile işe başladılar. Ocakta Mumcu, şubatta Bitlis gitti. Sonra Kahveci, sonra babamÖ Sırayla da Madımak, Başbağlar ve 33 er olaylarıÖ Hasta bir komutan var, konuşuyor bugünlerde, ‘Sakallı adamları saldırttık’ diye Madımak için. Hiçbir olay çözülemedi. 93, kavgaların başlatıldığı yıldır ve o kavgalar 17 yıldır devam ediyor.

88’DE SUİKASTI ÇÖZMÜŞTÜ:

Babam 88’de kendisine yapılan suikastı çözdü. 5-6 ay sonra her şeyi biliyordu. İsviçre’deki para hareketlerini, kim kime ne para vermiş vs... Ama ‘Ben bunu açıklarsam Türkiye karışır. Bir ivme var, Türkiye’nin kalkınması bana suikasttan daha önemli’ dedi. Yani bildiği için sustu. Bunun derin bir yapı olduğunu, kontrgerilla ya da Ergenekon gibi bir yapı olduğunu fark ettiği için konuşmadı. Suikastı bildiği halde bu derin yapıda birlikte çalıştığı insanlar oldu. Sabri Yirmibeşoğlu ile birlikte çalıştı. Yirmibeşoğlu 88’de 6 ay MGK Genel Sekreterliği yaptı. 1987 yılında Öztorun yerine Torumtay getirilmemiş olsaydı Sabri Yirmibeşoğlu Genelkurmay Başkanı olacakmış, geçen kendisi söyledi.

‘MÜSAİT DEĞİLİM BİLE’ DEMEDİ:

Yine bu derin yapıdan olabilecek babamın başyaveri vardı. Arslan Güner. Genelkurmay İkinci Başkanı şu anda. Daha önce istihbarat başkanlığı yaptı. Babam öldü, 17 yıl geçti, daha onu bir defa görmedim. Ben milletvekiliyken bir kez randevu için telefon açtım sekretaryasına. Ama hiç cevap gelmedi, hiçbir zaman. Müsait değil diye bile bir şey gelmedi. Rahmetli babamın öldüğü gün normalde Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde daimi olarak bir doktor ve ambülans bulunur. İkisi de yok. Ve arabayla götürüyorlar. Önce GATA’ya, sonra birileri yol ve güzergâh değiştirerek Hacettepe’ye götürüyor. Yolda yarım saat kaybediyorlar. Şimdi bunu kim yaptı bilmiyorum. Soru işaretleri tabii.

BABAMI TEHLİKELİ GÖRDÜLER:

Babamı iki türlü tehlikeli gördüler. Derin yapılanmanın düşünceleriyle konuşuyorum. Birincisi Kürtçü. 38 bin köye elektrik, telefon gittiği için. Cumhuriyet tarihinde yapılmayan elektrik, telefon hizmeti yapıldı, insanlara insan gibi muamele edildi. “Benim annemin anne tarafı Kürt’tür, halam Kürtçe konuşur, Türkçe konuşamaz.” dedi. Bunları söyleyebildi. Bu bazı yapıları rahatsız etti.

Sen safkan Türk müsün, değil misin meseleleri vardı o zaman. Kürtçe konuşmak yasaktı, müzikleri yasaktı. Kürtlerin adını telaffuz etmeye başlayıp onların bir ırk olduğunu söyledi, onların eksik olan temel haklarını düzeltmeye çalıştı, yasakları kaldırdı. Kürtçe gazete çıkartabiliyorsanız çıkartın dedi. Altı tane gazete kuruldu, üç ay sonra hepsi battı. Serbestlik getirdi bu Kürt meselesiyle ilgili. Babamı Kürtçü diye düşünenler oldu. Ayrıca babam, beş vakit namaz kılan inançlı bir insandı. Türkiye’de beş vakit namaz kılan bir başbakan, bir cumhurbaşkanı oldu. Bundan çok rahatsızlık duyuldu.

 



Bu haber 964 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,960 µs