En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu, Baykal ile Sav arasına sıkıştı!

4 Ekim 2010 09:52 tsi
Kılıçdaroğlu, Baykal ile Sav arasına sıkıştı! Kılıçdaroğlu, Baykal ile yaptığı görüşmenin ardından, kendisini Genel başkanlığa taşıyan Önder Sav ve Baykal arasında sıkıştı.

 Kılıçdaroğlu, “Kapsamlı tüzük değişikliği” hamlesi ile çıkış yolu arıyor.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ile yaptığı görüşmenin ardından, kendisini genel başkanlığa taşıyan Genel Sekreter Önder Sav ile Baykal arasında sıkıştı. Kılıçdaroğlu, “Kapsamlı tüzük değişikliği” hamlesi ile çıkış yolu ararken, Sav da il başkanlarından ‘’Tüzük kurultayına gerek yok’’ imzası aldı.

Baykal’ın Kılıçdaroğlu’na yaptığı ziyaret ve tüzük değişikliği ile Parti Meclisi’ni (PM) yenilemesi konusunda ikna çabaları, partide safların netleşmesine neden oldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın da tüzük değişiklikleriyle ilgili olarak partiye gönderdiği yazı ve tüzük değişikliklerin seçim öncesinde uygulanmaması halinde CHP’nin hukuki anlamda zor durumda kalacağı uyarısı yapılmıştı.

BAYKAL’IN HAMLESİ

“Ben kendim ikbal beklemiyorum’’ diyen Baykal, tüzük değişikliğinin hemen hayata geçirilmesini istiyor. Yakın çevresine “Hukuki olarak sorunlu bu durumdan dolayı, seçim öncesi Yargıtay yönetimi düşürürse ne olacak’’ diyen Baykal, 2011’deki seçimlere Sav’ın etkili olacağı milletvekili listesiyle gidilmesini önlemek istiyor. Bu nedenle Sav’ı, güçlü genel sekreterlik görevinden 15 genel başkan yardımcısından biri olmasını sağlayacak tüzük değişikliklerinin uygulanmasında ısrar ediyor.
Baykal’ın çıkışından rahatsız olan Sav ise tüzük kurultayı talebine mesafeli duruyor. Sav il başkanlarından ‘’Tüzük kurutlarına gerek yok’’ imzası topladı. Yargıtay’ın “uyarı” amacıyla partiye yazı yazmadığını savunan Sav ve arkadaşları, Baykal’ın kurultay talebini ise “milletvekili adaylığı garantisi” olarak yorumluyor.

Kılıçdaroğlu ise bugüne kadar tamamen Sav’ın kontrolü altında olan örgüt meseleleriyle ilgilenmeye yeni yeni başladı. Kılıçdaroğlu, atacağı adımlar konusunda parti dışından destek buluyor, ama Sav’ın mutlak hakimiyeti olduğu bilinen örgütlerden bu desteği alamıyor. Kılıçdaroğlu’nun yetkisini kullanarak, partiyi tüzük kurultayına çağırabileceği de belirtiliyor.

Gazeteport



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,047 µs