En Sıcak Konular

Türkiye, PKK'yı 3 komşusuyla vuracak

4 Ekim 2010 08:12 tsi
Türkiye, PKK'yı 3 komşusuyla vuracak
Türkiye, PKK’ya karşı ortak operasyon düzenlemek için Suriye, Irak ve İran ile görüşmeler yapıyor. Şam’da ortak operasyon konusunda ilk sinyalleri veren Atalay, İran'a da gidecek..

Türkiye, Suriye ile PKK’ya karşı bölgesel mücadele başlatıyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Suriye’den Türkiye’ye suç unsuru gitmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde ortak operasyonlar olabilir” dedi. Atalay’ın ortak op;erasyon için yakında Irak ve İran’a gideceği de öğrenildi.  Atalay,Türkiye-Suriye Ortak Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Suriye ile terörle mücadele konusunda yeni protokollerin yaşama geçirileceğinin sinyalini vererek, “Adana protokolü revize olabilir” dedi. Suriye ile ortak bir operasyon yapılmadığını anlatan Atalay, “Suriye tarafı son günlerde bir operasyon yaptı. Biz de bundan memnun kaldık. Önümüzdeki dönem ortak operasyon olabilir” diye konuştu.

YENİ TERÖRLE MÜCADELE MUTABAKATI

Suriyeli mevkidaşı Sait Sammur ile yaptığı ikili görüşmeye ilişkin de bilgi veren Atalay, iki ülke arasında güvenlik ve terör konularının ele alındığını, Sammur’un terörle mücadele konusunda Türkiye’nin yanında olduğunu ifade ettiğini anlattı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Atalay-Sammur görüşmesinde Adana Mutabakatı’nı çok daha ileri düzeye taşıyacak yeni bir terörle ortak mücadele mutabakatı üzerinde çalışmalar yaptı.

Atalay ve Sammur’un terörle daha etkin mücadele için Irak ve İran ile de etkin çalışmalar yürütülmesi konusunda mutabık kaldıkları ifade edilirken, Atalay’ın önümüzdeki günlerde Irak ve İran’ı ziyaret ederek, PKK ile mücadele konularını masaya yatıracağı öğrenildi. 

Artık tarih rayına oturdu 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu’da yeni bir dönemin başladığını ve Türkiye ile Ortadoğu ülkelerinin tarihler boyunca çok iyi ilişkiler içinde olduğunu söyledi. Davutoğlu, kamuoyundaki “AK Parti giderse ilişkilerimiz bozulur mu” tedirginlikleri yansıtan Ortadoğulu gazetecileri, “Bu aynı zamanda TC’nin iradesidir. Tarih rayına oturdu. Kimse tarihin geriye akışına izin vermez” sözleriyle rahatlattı.  Suriyeli gazetecilerin İsrail ile ilgili sorularına Davutoğlu “Gündem pozitif olsun. Hiçbir başka konu bu gündemi gölgelemesin. Bu konuyla ilgili görüşümüzü bir kere daha tekrar etmeye ihtiyaç bile hissetmiyorum” dedi. Bunun üzerine Ortadoğulu gazetecilerden büyük alkış aldı.

star

 



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,204 µs