En Sıcak Konular

Yağışlar geliyor havalar soğuyacak

3 Ekim 2010 19:44 tsi
Rusya ve Balkanların soğumasıyla bu bölgeden esen rüzgarlar Türkiye'yi de hızla soğuttu. Bugün sıcaklık Bolu, Bartın ve Sinop boyunca 14-15 dereceye, İç Anadolu'da 20 derecenin altına İstanbul'da ise 17 dereceye indi.

İstanbul'da çarşamba gününe kadar önemli bir yağış görülmeyecek, perşembe gününden sonra ise sağanak yağmur geliyor. Sıcaklık 15 dereceye iniyor.

Yarından itibaren üç gün yağışlarda biraz azalma var ve çoğu yerde görülmeyecek. Kuvvetli yağmur Rize-Artvin, Erzurum, Kars ve Van arasında var. Kaçkar ve Ağrı Dağı'na kısa süre kar yağabilir.

Perşembe'den itibaren daha etkili soğuklar geliyor. Sıcaklıklar bugünkü değerlerinden 4-5 derece daha düşük olacak. Marmara'da 13-15 dereceye, Afyon, Eskişehir ve Bolu'da 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Marmara'dan Karadeniz ve İç Anadolu boyunca sağanaklar yeniden başlayacak. Ege ve Akdeniz'de de zaman zaman yağmur yağacak.

Ekim ayına soğuk havayla giren Marmara'da yeni haftada sıcaklıklarda fazla değişiklik yok, 18-22 derece arasında. Haftanın ilk üç günü hava çoğunlukla parçalı bulutlu, sadece hafif yağmur görülebilir. Perşembeden itibaren yine sağanaklar geliyor.

İç Anadolu da soğudu, perşembeye kadar yağış yok, sıcaklık gündüz 20 dereceyi pek geçmeyecek. Geceleri ise ayaz olmaya başladı, sıcaklık 5-6 dereceye iniyor.

Rusya'dan gelen serin hava Ege'ye kadar indi. Yarından sonra sıcaklık 2-3 derece daha yüksek olacak, Muğla 25, Afyon 17 derece. Bu bölgede hava serinlese de güneş bolca görülüyor.

Akdeniz'de Antalya kesimi güneşli sıcaklıklar ortalmalara indi. Adana'nın kıyı kesimi ile Hatay arasında sonraki günlerde de kısa süreli yağmurlar olacak. Güneydoğu'da aylar sonra sıcaklıklar 25 dereceye doğru inmeye başladı, yarın hava parçalı bulutlu.

Doğu Anadolu'da havanın soğuması Erzurum, Ağrı ve Van boyunca sağanakları devam ettirecek, Ağrı Dağı'na kar yağabiir. Sıcaklık haftalar sonra erzurumda 15 dereceye indi.

Karadeniz'de soğuk havayla birlikte yağmurlar kıyılarda aralıklı devam edecek. Rize ve Artvin'de ise kuvvetli yağacağından su baskını ve heyelan tehlikesi devam ediyor. Kaçkarlara sezonun ilk karı düşebilir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey ve doğu kesimlerde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, sıcaklıklar, kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu 20

İZMİR: Az bulutlu 26

ANTALYA: Az bulutlu 28

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 18

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 16

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı bulutlu, Kocaeli, Sakarya,Yalova ve İstanbul çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Hatay,Osmaniye, Kahramanmaraş ile Adana'nın doğu ilçeleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu Çankırı, Yozgat ve Sivas çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin kuzeyi ile Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Şanlıurfa ve Mardin dışında sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ntv



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,024 µs