En Sıcak Konular

Erdoğan'ı dinlediğini ağzından kaçırdı

3 Ekim 2010 19:36 tsi
Erdoğan'ı dinlediğini ağzından kaçırdı Ergenekon terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla yargılanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, katıldığı bir televizyon programında çok tartışılacak bir bilgiyi ağzından kaçırdı.

Ergenekon'un Erzincan ayağıyla ilgili görülen davanın sanıkları arasında yer alan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in, 32. Gün programında söyledikleri dikkat çekti.

Kanal D'de önceki gün yayınlanan 32. Gün programına katılan Cihaner, Ergenekon davasında kendisine atfedilen suçun 'Kaos Planı'nı hayata geçirmek olduğunu hatırlattı. Cihaner, "Bu belge 2009'da çıktı. Oradaki olgulardan hiç birinin karşılığının bizim soruşturmamızda olmadığı, delillendirilmediği bir tarafa, eğer benim iddia ettikleri gibi herhangi bir partiyi ya da cemaati bitirme gibi bir fikrim olsaydı, ben bunları basına verirdim. Hâlâ sızmış değil. Yürüttüğüm soruşturmalarla ilgili iletişim tespit tutanaklarını basına vermedim. Başbakan'ın da içinde olduğu bu konuşmaları vermiş olsaydım, Türkiye'de siyasi kompozisyon değişir, yer yerinden oynardı." dedi.

Programın Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Akar'ın "Siz o siyasi kompozisyonu değiştirebilecek, o yeri yerinden oynatacak konuşmalara mı tanıklık ettiniz?" sorusuna Cihaner, "Evet, öyle diyelim." şeklinde cevap verdi.

İşte o diyalog:

Rıdvan Akar: Bizim kafamızda soru işaretleri uyandı. Diyorsunuz ki 'Başbakan'ın da içinde olduğu bu telefon konuşmalarını verseydim, Türkiye'de siyasi kompozisyon değişir, yer yerinden oynardı.' Siz o siyasi kompozisyonu değiştirebilecek, o yeri yerinden oynatacak konuşmalara mı tanıklık ettiniz?

Cihaner: Evet,öyle diyelim..

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde ise "Benim soruşturmamda yasama dokunulmazlığı olan hiç kimse dinlenilmemiştir." iddiasında bulunuyor. İlhan Cihaner, Başbakan'ı nasıl, ne zaman ve hangi gerekçelerle dinlediği konusunda da hiçbir açıklama yapmıyor.

İlhan Cihaner, Devrimci Karargâh terör örgütü soruşturması kapsamında 'örgüte yardım ve yataklık' suçlamasıyla tutuklanan Hanefi Avcı'nın kitabı hakkında da konuştu: "Hanefi Avcı'nın değerlendirmelerini de çok hukuki bulmuyorum.. Kitapta şöyle bir çelişki var; kendisi emniyetin neredeyse cemaat tarafından ele geçirildiğini söylüyor. Yani kitaptaki çelişkiye işaret ediyorum, emniyetin tamamen cemaat tarafından ele geçirildiği iddiası çok uç bir iddia."

Adalet Bakanlığı'ndan gizli ve kanuna aykırı olarak cemaatlere yönelik soruşturma yürüttüğü iddiasıyla hakkında soruşturma açılan İlhan Cihaner'in Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na sunduğu savunmasında ilginç bilgiler yer alıyordu. Cihaner, yazılı savunmasında, zanlıları 2 yıl takip ettiğini ama silahlı örgüt ve şiddete dair hiçbir delil bulamadığını anlatıyordu.

zaman



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs