En Sıcak Konular

'İsrail ile görüşmelerimizde Türkiye arabulucu olsun'

3 Ekim 2010 18:56 tsi
Türkiye, daha önce İsrail'le Türkiye'nin arabuluculuğunda gerçekleştirdiği dolaylı görüşmelerde yine Türkiye'nin arabulucu olmasını istiyor.

Fransa'nın, görüşmelerde arabulucu olma girişimlerine rağmen, Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, görüşmelerde Türkiye'nin arabulucu olmasını istediklerini açıkladı. Bugün Suriye'nin Lazkiye kentinde gerçekleştirilen Türkiye-Suriye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 2. Bakanlar toplantısında gazetecilere açıklamada bulunan Muallim, "Dolaylı olarak başlayacak görüşmelere Türkiye arabuluculuk etmeli ve görüşmeler kaldığı yerden başlamalı" dedi.

Ortadoğu sorunun iki kilit ülkesi Suriye ve İsrail arasındaki dolaylı görüşmeler son olarak Türkiye'nin arabuluculuğu ile belirli bir noktaya gelmişti. Büyük bir ilerlemenin sağlandığı Ankara görüşmeleri İsrail'in Gazze saldırısı ile son bulmuştu. Fransa'nın yanı sıra birçok ülkenin müdahil olmak istediği görüşmelerde Şam yönetimi, Türkiye'nin arabuluculuğu konusunda ısrarcı oldu. Gelen teklifleri de geri çevirdi.

Öte yandan Suriye, Türkiye'nin girişimleri ile başlayan ve Gazze saldırısı ile dondurulan Ortadoğu'daki barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasına temkinli yaklaşıyordu. Fransa'nın ardından ABD'nin Ortadoğu özel temsilcisi George Mitchell ile görüşen Şam yönetimi, daha önce de başlatılacak sürecin Türkiye ile koordineli bir şekilde yürütülmesini istediğini bildirmişti.

cha



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,627 µs