En Sıcak Konular

Erdoğan: 'Ani Harabeleri'ne duble yolu biz yaptık'

3 Ekim 2010 18:24 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile beraberindeki bazı partililerin Kars'ta bulunan Ani Harabeleri'nde Cuma namazı kılmasını değerlendirdi.

"Cuma namazlarını Allah kabul etsin" diyen Erdoğan, "Ani Harabeleri'nin, onların aklına gelmediği dönemde biz oraya 42 kilometre duble yol yaptık." İfadesini kullandı.

AK Parti'nin İl Danışma Meclisi toplantısı, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra bazı bakanlar da katıldı. Başbakan Erdoğan, konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kars'ta Ani Harabeleri'nde namaz kılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Şu anda birileri, bölünme ve parçalanma gibi kavramları ulu orta kullanarak semboller üzerinden istismara yönelerek kutuplaştırma üretmeye çalışıyor. Ayakta kalabilmek için milletin duygularını istismar etmekten çekinmeyenler her zaman kaybederler. Liderlerden bir tanesi ve beraberindekiler Kars Ani Harabeleri'nde Cuma namazı kıldılar. Allah kabul etsin. Ani Harabeleri'nin onların aklına gelmediği bir dönemde biz oraya 42 kilometrelik duble yol yaptık." dedi.

Bölgeye gittiklerinde bir de köy evini ziyaret ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Köy evinde bir teyze ile muhabbet ettik. Şimdi orada duble yol var. Turizmde çok farklı bir konuma gelecek. Kars'ın kışı çok güzeldir. Oraya yönelik olarak da yaptığımız ciddi yatırımlar var. Buradan Uludağ'a o kadar kısa zamanda gidemezsiniz. Bütün bunların hepsi çalışmalarımız içinde yer alıyor. Bizim her zamankinden çok daha fazla huzura ihtiyacımız var. Tahrik, kışkırtma, öfkeli açıklamalar ve ihanet gibi kavramlarla süreci baltalama gayreti gösterenler milletin de tarihin de önünde hesap veremezler." şeklinde konuştu.

cha



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs