En Sıcak Konular

BDP'den Öcalan'lı yürüyüş

3 Ekim 2010 18:10 tsi
Aralarında 3 BDP'li milletvekilinin de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişilik kalabalık, Öcalan ve PKK sloganları eşliğinde kent merkezinde yürüyüş yaparak, partililerinin serbest bırakılmasını istedi.

Kalabalığa konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Türkiye'nin barışına ve barış sürecine zarar veriyorsunuz. Pusuya yatmış kalleşçe bir el durmadan barışı hançerliyor. Çiller dönemi gibi mi yapmak istiyorsunuz?" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Geçtiğimiz cuma günü 250 polisin katılımıyla, 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve 26 kişi gözaltına alınmıştı. BDP İl Başkanı İbrahim Ayhan, il genel ve belediye meclisi üyesi 26 şüpheli, terör örgütüne yardım yapmak, eleman kazandırmak, korsan gösteri, molotoflu saldırı, bombalı saldırı ve araç yakma suçlarından sorgulanmaya başlanmıştı. Şüphelilerin, Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulamalarına devam edilirken, BDP'liler gözaltıları protesto için bugün yürüyüş düzenledi.

Protesto için düzenlenen yürüyüşe katılanlar öğle saatlerinden itibaren Ali Şelli Parkı'nda toplanmaya başladı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı parka üstleri arandıktan sonra alınan BDP'liler, zaman zaman Öcalan lehine slogan atıp, zılgıt ve alkışlar ile protesto gösterileri yaptı. Kalabalık, saat 14.00 sıralarında BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve Bitlis Milletvekili Nazif Karabaş'ın gelişinin ardından yürüyüş için Atatürk Bulvarı üzerine çıktı. Polisin megafonla uyarıda bulunmasına rağmen kalabalık, üzerinde 'AKP'nin çözümü siyasi ve askeri operasyondur' yazılı pankartın ardında yürümeye başladı. Polisin birkaç kez uyarıda bulunmasına aldırış etmeyen ve en önde milletvekilleri ile çeşitli sivil toplum örgütü temsilcisinin yer aldığı kalabalık, 'Öcalan', 'PKK halktır halk burada', 'Öcalan'sız dünyayı başınıza yıkarız', 'Biji serok Apo' (Yaşasın Başkan Apo), 'Baskılar bizi yıldırımaz' sloganları atarak BDP il binasının da bulunduğu Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ne doğru yürümeye devam etti. Yaklaşık 20 dakika süren yürüyüşün ardından Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ne ulaşan kalabalığa burada PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'da katıldı.

Burada da slogan atmayı sürdüren kalabalığa daha sonra BDP Milletvekili Hasip Kaplan, Seçim otobüsü üzerinden hitap etti. Türkiye'de barış için olumlu gelişmelerin yaşandığı bir dönemde BDP'lilerin gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Kaplan, şöyle konuştu:

"30 yıldır devam eden çatışmayı bitirmek için bunca çaba sarf edilirken, eş başkanlarımız AK Parti hükümetiyle görüşme yaparken, aynı günün akşamı Sayın Cumhurbaşkanıyla resepsiyonda görüşürken Şanlıurfa'da partililerimizin gözaltına alındığını öğrendik. Bir gecede hepsi kelepçeleniyor. Sayın Başbakan, Sayın hükümet yanlış yapıyorsunuz. Türkiye'nin barışına ve barış sürecine zarar veriyorsunuz. Pusuya yatmış kalleşçe bir el durmadan barışı hançerliyor. Çiller dönemi gibimi yapmak istiyorsunuz. Şanlıurfa'da benim partililerimin hepsini içeri aldın. Ne yaptılar? Şanlıurfa'da ihale mi aldılar, banka mı batırdılar, rüşvet mi aldılar, bir yere bomba mı koydular? Ne yaptılar. Referandumda halkın iradesine sahip çıktılar. Şimdi terörist diyorsun, yanlış yapıyorsun Sayın Başbakan. Şanlıurfa'dan sesleniyorum; sittin sene parti olarak şaha da kalksanız Kürtçe eğitim bu ülkede olacak. Sen, partin, arkandaki sermaye, Amerika, AB, arkandaki para babaları Kürtçe eğitimi, Kürt dilini yasaklayamayacak. Hiçbir Ordu zamanı gelmiş bir fikrin önünde duramaz. Hiçbir Ordu, hiçbir güç Kürt halkının uyanışını ve doğuştan gelen haklarını önünde duramaz. Duranları ezer geçeriz. Kenan Evren'de kendileri gibi düşünmeyenleri içeriye alıyOrdu, işkence yapıyOrdu, haksız yere hapis cezası veriyordu. Sen benim parti örgütümden ne istiyorsun? Sayın Başbakan elini çek buradan, elini çek belediyelerden, elini çek halkımdan."

milliyet



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,371 µs