En Sıcak Konular

İsrail ve Hamas arasında Şalit görüşmeleri yeniden başladı

3 Ekim 2010 17:48 tsi
İsrailli esir asker Gilad Şalit'in serbest bırakılmasına yönelik Filistinli Hamas grubu ile İsrail arasında görüşmelerin yeniden başladığı bildirildi.

İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesine konuşan Mısırlı kaynaklar, Hamas'ın Şalit'e karşılık serbest bırakılmasını istediği Filistinlilerin kimlikleri konusunda İsrail'in esneklik göstermesi üzerine görüşmelerin yeniden başladığını belirtti.

Gilad Şalit, 2006 yılında Hamas militanları tarafından kaçırılmıştı. Hamas, Şalit'e karşılık İsrail hapishanelerindeki bazı Filistinlilerin serbest bırakılmasını istiyordu. Ancak bugüne kadar hangi tutukluların serbest bırakılacağı ve ne kadar tutuklunun serbest bırakılacağı konusunda uzlaşma sağlanamamıştı.

Hamas ve İsrail arasındaki yeni dolaylı görüşmelerin ise Mısır istihbaratı ve yeni Alman bir arabulucu tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Ancak görüşmelerde şimdilik bir ilerleme sağlanamadı.

Gazze merkezli Quds.net adlı internet sitesi de tarafların bugün bir kez daha bir araya geldiğini duyurdu. Görüşmelerin özellikle Hamas'ın serbest bırakılmasını istediği bazı isimler üzerine yoğunlaştığı kaydedildi.

Siteye göre görüşmeler, Mısır'da gizli bir yerde gerçekleştiriliyor. Yine sitenin haberine göre İsrail, Hamas'ın istediği bazı isimler konusunda esneklik gösterdi. Daha önceki görüşmeler, İsrail'in bazı kişilerin serbest bırakılmasını istememesi üzerine durmuştu. Bir önceki alman arabulucu da tıkanıklığı giderememişti.

Cihan



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,256 µs