En Sıcak Konular

Başbakan: CHP, İran modelini dayatıyor

3 Ekim 2010 17:43 tsi
Başbakan: CHP, İran modelini dayatıyor Başbakan Erdoğan: " 'İnancımdan ötürü başımı örtüyorum' diyen kıza dayatma yapılmaz."

Cumhuriyet Halk Partisi'nin başörtüsü sorunu konusundaki tutumunu eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, meselenin çözümü konusunda CHP'nin İran modelini dayattığını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Ben inancımdan ötürü başımı örtüyorum diyen kıza dayatma yapılmaz" dedi.

AK Parti İl Danışma Meclisi'nin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantısına Başbakan Erdoğan ve bazı bakanlar katıldı. Başbakan Erdoğan, konuşmasında, son günlerde gündeme getirilen başörtüsü sorununa değindi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu öncesi yaptığı görüşmeyi hatırlatan Erdoğan, "Meselenin üzerinde çalışanların nasıl bir sonuca ulaştığını gördük. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Ortaya çıka çıka Pakistan İslam Cumhuriyeti modeli çıktı. Ortaya çıka çıka İran İslam Cumhuriyeti modeli çıktı. Yılladır toplumu kışkırtmak, ayrıştırmak ve sanal korkularla toplumu tehdit etmek için 'Türkiye İran oluyor' korkusunu pompalayan CHP döndü dolaştı Türkiye'nin başörtülü kızlarına İran modelini dayatma noktasına geldi. Her türlü hak arayışı karşısında inanç özgürlüğüne güvenip her türlü ifade karşısında 'Mollalar İran'a' diyen CHP; şimdi İran modeli örtünmeyi Türkiye'nin kızlarına dayatma noktasına geldi. Bir özgürlük meselesini, bir insan hakkını, inanç özgürlüğü meselesini kakül meselesine, perçem meselesine indirgedi. Samimiyet tutarlılık ilkeli siyaset bunun neresinde? Meseleyi sadece bir türban, başörtüsü şeklinde görenler, meseleyi sadece bir perçem kakül meselesi olarak görenler, milletin değerleri inançları ile üniversite kapılarındaki genç kızların ciddi meseleleri ile istihza ettiklerinin farkına varmalıdırlar." diye konuştu.

Sorunun çözümü konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvurulabileceğini hatırlatan Erdoğan, "Bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanlığı var. Bu kurum bu ülkenin en önemli en ciddi kurumudur. Eğer bir çalışma yaptırtacaksanız böyle bir kurum burada dururken siz niye farklı yerlere gidiyorsunuz? Neden farklı yerlerden sipariş bir şeyler istiyorsunuz. Hani Cumhuriyet'in kurumlarına karşı değildiniz. Hani Cumhuriyetin müesseselerine saygılıydınız. Niçin orası değil de sağda solda ilgili ilgisiz kendinize göre bir şeyler arıyorsunuz. Biz toplumu dizayn etmek topluma gömlek giydirmek durumunda değiliz. Biz toplumun ihtiyacını anlamak, talep ve beklentilerini karşılamak durumundayız. Hiç kimse umut ticareti yapmasın. Hiç kimse şark kurnazlığı içinde olmasın. Eğer samimiyseniz bu meseleyi istişare edelim artık bu meseleyi çözelim. Artık Türkiye'nin gündeminden bu meseleyi çıkaralım. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın genel kurulu öncesi Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Orada da verdiği sözü hatırlattım. Hemen şunu çözelim dedim. Gelin bunu yapalım dedim. Bu konular Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürülmez. Bu konular şurada burada neticesi belirlenen konular değil. Ben inancımdan ötürü başımı örtüyorum diyen bir kıza dayatma yapılamaz, yapamazsınız." ifadelerini kullandı.

Cihan



Bu haber 833 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,830 µs