En Sıcak Konular

Fransa'ya Körfez'den 4.6 milyar Euro

3 Ekim 2010 16:30 tsi
Fransa'ya Körfez'den 4.6 milyar Euro Altı üyeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinden Fransa'ya yapılan yabancı doğrudan yatırımların değerinin 4,6 milyar Euro'yu bulduğu ve en büyük yatırımı da Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yaptığı bildirildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre Invest in France (Fransa'ya Yatırım Yapın) başkanı ve Uluslararası Yatırım Elçisi David Appia, BAE'den Fransa'ya yapılan doğrudan yatırımların son 10 yılda 10 kat arttığını ve 2009'da 2,62 milyar Euro'ya ulaştığını söyledi. Bu rakam, Ortadoğu'dan Fransa'ya gelen yabancı doğrudan yatırımların yüzde 35'ini oluşturdu.

Dubai ziyaretinde konuşan Appia, iki ülke arasındaki yatırım ve ticaretin artmasını istediklerini ifade etti. Fransa'dan BAE'ye 1998-2009 arasında yapılan sivil ihracat üçe katlanarak 3,52 milyar avroya ulaştı. Yetkiliye göre BAE'de 300 civarında Fransız firması faaliyet gösteriyor ve 10 bin Fransız vatandaşı ikamet ediyor.

Körfez ülkelerinden 2003-2009 yılları arasında Avrupa'ya yapılan yatırımların yüzde 4'ü Fransa'ya giderken sıralamada Fransa 10'uncu oldu.

Avrupa'da en çok ve dünyada 3'üncü en çok doğrudan yabancı yatırım çeken Fransa, özellikle Körfezli yatırımcılar için ülkeyi daha cazip hale getirme amacıyla bir dizi reform başlattı. Yakın zamanda üretici yatırımlar için yerel vergilerin kaldırılmasıyla toplamda 12,3 milyar Euro'luk vergi indirimine gidilmiş oldu.

Appia ayrıca Fransa'nın 23 bin yabancı firma çektiğini ve bu firmaların ülkede 2,8 milyon kişiye iş imkanı sağladığını belirtti. Ülkedeki yabancı firmalar, Fransız ihracatının yüzde 40'ını, araştırma ve geliştirme harcamalarının da yüzde 20'sini gerçekleştirdi



Bu haber 1,010 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,007 µs