En Sıcak Konular

Hüseyin Çelik: Bediüzzaman, kardeşliğin sembolüdür

3 Ekim 2010 12:59 tsi
AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik, Bediüzzaman'ın etnik milliyetçiliğe hayatının hiçbir safhasında zerre değer vermediğini, ırkçılıkla mücadele ettiğini söyledi.

9. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu açılışında konuşan Hüseyin Çelik, Bediüzzaman'ın ortak değerlerde buluşmanın, kardeşliğin sembolü olduğunu söyledi. Statükocuların sıkılmadan kendisini Kürtçülükle itham ettiğini aktaran Çelik, "Hayatının hiçbir safhasında şiddete, kaba kuvvete başvurmadı. Bütün talebelerini de bundan uzak tuttu. Müspet hareket dediğimiz hareketi gerçekleştirdi. Eserleri ile de bu tavrını ortaya koydu. Buna rağmen statükocu tek partili zihniyet, kendisine sürgünü, ceza evini uygun gördü. Bediüzzaman'a hayatında tahammül edemeyenler, onun mezarına dahi tahammül edemedi. Belki de Bediüzzaman'ın bir mezara ihtiyacı yoktu. O zaten müminlerin gönlünde istisna bir yer edinmişti." dedi.

Tarih boyunca dünyaya önemli ve değerli insanların geldiğini ifade eden Çelik, "Önemli insanlar, her zaman değerli insanlara hayatı zehir etmişlerdir. Önemli adamların önemi, değeri, makamı, olduğu sürecedir. Ama değerli insanlar yaşadığı zamanın merhametsizliğine uğrasalar bile onların önemi anlaşılmasa bile Bediüzzaman gibi hapishanelere, zindanlara atılsalar, zehirlenseler, işkence görseler bile onlar gömülen bir hazine gibi her zaman değerini korurlar. İşte bu görüntü, bunun en büyük kanıtıdır. Bediüzzaman, yaşadığı dönemde kendisine hayatı zindan edenleri bile affetmiştir. Ona eziyet edenler, tarihin çöplüğüne gömülmüştür. Tek parti ve CHP zihniyeti de o tarihin çöplüğüne gömülmüştür." diye konuştu.


KARDEŞLİĞİMİZE GÖLGE DÜŞÜREN İNSANLARA KARŞI BEDİÜZZAMAN'A DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR

Bediüzzaman'ın, misyonu ve talebeleriyle yaşadığını aktaran Çelik, "1995'te yine böyle bir sempozyum düzenlenmişti. Ben o sempozyuma akademisyen sıfatıyla bir tebliğ sunmuştum. Türkiye'de büyük gazetelerden birisi 'Çelik'in söylediğine bakın' şeklinde manşet attı. Peki ben ne demişim. Cumhuriyet'in başındakiler Bediüzzaman'ı dinleselerdi bugün Doğudaki Kürt gençlerin Kürtçülük, batıdaki Türk gençlerin Türkçülük diye bir kavgası olmazdı. Bediüzzaman Said Nursi, ortak değerlerde buluşmanın, kardeşliğin sembolüdür. Bugün, kardeşliğimize gölge düşüren insanlara karşı Bediüzzaman'a daha çok ihtiyaç vardır." ifadesini kullandı.

Bugüne kadar Bediüzzaman'ın talebelerine hak etmedikleri halde yafta yapıştıranların, bunu cehaletlerinden yaptıklarını aktaran Çelik sözlerini şöyle tamamladı; "Bediüzzaman'ın tarihçesini ve hayatını bilmedikleri için yapmışlardır. Bilmeyenleri bilmeye, anlamayanları anlamaya davet ediyorum."

cihan



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,670 µs