En Sıcak Konular

HSYK üyeliği aday listelerine itirazlar yarın

3 Ekim 2010 12:51 tsi
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için aday başvurusunda bulunanlara yönelik yapılacak itirazları yarın kabul etmeye başlayacak. HSYK üyeliği için yapılacak seçimler ise 17 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

HSYK üyeliği seçimi için 1. sınıf hakim ve cumhuriyet savcılarının YSK'ya yaptıkları adaylık başvuruları cuma günü sona erdi. Adli yargıdan 173 ve idari yargıdan da 34 olmak üzere toplam 207 hakim ve savcının başvuru yaptığı öğrenildi. Müracaatların sona ermesiyle seçim süreci de başladı. Başvuruları incelemeye alan YSK, kesin listeyi bugün ilan etmesi bekleniyor. Aday listelerine yapılacak itirazlar ise 4 -5 Ekim günlerinde yapılacak. Daha sonra YSK, bu itirazları değerlendirerek 7 Ekim Perşembe günü aday listesine yapılan itirazları sonuçlandıracak ve kesin aday listesini www.ysk.gov.tr adresinden ilan edecek.

YSK'nın HSYK üyeliği için hazırladığı seçim takvimi şöyle işleyecek:

8 Ekim Cuma: Adli ve idari yargı hakim ve savcı seçmen listeleri askıdan indirilecek, seçmen listelerine yapılacak itirazların son günü. Adaylıkları kesinleşenlerin soyad alfabe sırasına göre oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi ve YSK web sitesinde öz geçmişlerinin bu sıraya göre yayımlanmasına başlanacak.

9 Ekim Cumartesi: Seçmen listelerine yapılacak itirazların il seçim kurulunca incelenmesine başlanacak. Oy pusulalarının basımına ve il seçim kurullarına gönderilmesine başlanacak.

10 Ekim Pazar: Seçmen listesine yapılacak itirazların incelenmesinin son günü, seçmen listeleri il seçim kurullarınca kesinleştirilecek.

11 Ekim Pazartesi: Adli ve idari yargı olarak ayrı ayrı sandık kurulları oluşturulacak.

12 Ekim Salı: Kesinleşen seçmen listelerinin il seçim kurulunca sandık seçmen listesi olarak çoğaltılmasına başlanılacak.

13 Ekim Çarşamba: Kesinleşen seçmen listelerinin il seçim kurulunca sandık seçmen listesi olarak çoğaltılması işlemi tamamlanacak.

16 Ekim Cumartesi: İl seçim kurulu başkanlarınca, seçimlerde görev alacak sandık kurulu başkanlarına eğitim verilmesi, araç ve gereçleri içeren malzeme torbalarının sandık kurulu başkanlarına teslimi ve göreve hazır duruma getirilmeleri sağlanacak.

17 Ekim Pazar: Oy verme işlemi yapılacak.

cihan



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,652 µs