En Sıcak Konular

SP'de olağanüstü kongre tarihi belli oldu

3 Ekim 2010 12:05 tsi
SP'de olağanüstü kongre tarihi belli oldu
Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Olağanüstü Kongresi'nin yapılacağı tarihi açıkladı...

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan, "Sürüden ayrılanı kurt kapar. Sırati müstakimden şaşmamak esastır." dedi. Erbakan, SP'nin olağanüstü büyük kongresinin 17 Ekim'de yapılacağını söyledi.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un SP'den istifasını açıklamasının ardından Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan, Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen SP Olağanüstü Büyük Kongresi Hazırlık ve İstişare Toplantısı'nda partililerle bir araya geldi. Erbakan salonda, 'Mücahit Erbakan', 'Hocaya sadakat şerefimizidir', 'Hocamız nerede biz oradayız' sloganlarıyla ve alkışlarla karşılandı. Toplantıda, Erbakan ile ilgili sinevizyon gösterisine yer verildi.

Erbakan burada yaptığı konuşmada, 17 Ekim'de yapılacak büyük kongrenin hazırlıklarını yapmak üzere bir araya geldiklerini belirtti.

Toplantıya yüksek istişare kurulu üyeleri, kurucular kurulu üyeleri, bölge sorumluları, il ve ilçe başkanları, gençlik kolları genel merkez yöneticileri ve il başkanları, kadın kolları genel merkez yöneticileri ve il başkanları, belediye başkanları, delegeler, delege olmayan ilçe başkanlarının davet edildiğini söyleyen Erbakan, amaçlarının kongre öncesinde istişare etmek olduğunu kaydetti. 11 Temmuz'da yapılan kongrenin, Yüksek İstişare Kurulu'na aykırı olduğunu belirten Erbakan, 'kongrenin faydalı değil zararlı olduğunu' savundu. Benzer rahatsızlıkları daha önce de yaşadıklarına işaret eden Erbakan, "Biz bunlara karşı aşılıyız." ifadesini kullandı.

"Sürüden ayrılanı kurt kapar." diyen Erbakan, "Sıratı müstakimdan şaşmamak esastır." diye konuştu. Diğer partilere heves edip benzemenin adım adım helaka götüreceğini söyleyen Erakan, 40 yıllık deneyimlerinin bunu gösterdiğini dile getirdi.

Konuşmasında çelikleşme hareketinden bahseden Erbakan, "Çelikleşme hareketi seçimlerde iktidara gelmek için yapacağımız hamleler bakımından da büyük önem taşıyor." şeklinde konuştu. Türkiye'deki tüm partilerin birbirine benzediğini dile getiren Erbakan, bir tek Milli Görüş'ün farklı olduğu görüşünü savundu. Erbakan, AK Parti ile CHP arasında da temelde bir fark bulunmadığını ileri sürdü.

cihan



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,854 µs